banner47

Koruyucu Aile Olmak İle İlgili Bilgi Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Bursa İl Müdürlüğünün Gemlik Belediyesi ile birlikte organize ettiği “Koruyucu Aile” konulu seminer, Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Koruyucu Aile Olmak İle İlgili Bilgi Verildi
banner3

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Bursa İl Müdürlüğünün Gemlik Belediyesi ile birlikte organize ettiği “Koruyucu Aile” konulu seminer, Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Video için tıklayınız...

“Çocukların Hayallerini Birlikte Gerçekleştirelim” temalı seminerde Aile e Sosyal politikalar İl Müdürü Erkut Öneş ile birlikte Çocuk Gelişimcisi Zekiye Cömert önemli bilgiler verdi. Slayt gösterimler ve video konferans ile birlikte organize edilen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Ulu ve okul müdürleri ile eğitimciler de katıldı. Bursa ve Gemlik’ten koruyucu ailelerin yanı sıra çok sayıda devitlinin de izlediği seminerde koruyucu aile hizmetlerinin anlam ve önemi tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.

Bursa’da 126 koruyucu ailenin 147 çocuğun bakımını üstlendiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunun kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile yada kişilere koruyucu aile denildiğini açıkladı. Çocukların yeterli sevgi alabilirken, düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirilmesinin de önemine vurgu yapan Erkut Öneş, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, bir elinden tuttuğu ve tutmaya devam edeceği çocukların, öteki elinin koruyucu aileler ve toplum tarafından tutulmasının istendiğini açıkladı. Erkut Öneş, “Koruyucu Aileler Toplumun Kahramanlarıdır” diye konuştu.

Çocuk Gelişimcisi Zekiye Cömert’te, koruyucu aile adaylarının hazırlaması gereken belgeler, hangi çocukların bakımının üstlenilebileceği, kimlein koruyucu aile olabileceği, koruyucu ailelere yerleştirilen çocuklara sağlanan olanaklar, evlat edinme ve koruyucu aile arasındaki farklar nelerdir gibi konu ve sorulara açıklık getirdi. Bursalı Koruyucu aileler de deneyimlerini anlatarak, Gemliklilerin sorularını yanıtladılar. Koruyucu Aile olmak isteyenlerin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurmaları talep edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER