banner47

Kayıp Gemi Roda'dan Kalkmış

Şile açıklarında bir Türk kargo gemisi ile irtibat kesildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri battığı sanılan gemiden son sinyalin alındığı bölgede arama yapıyor.

Kayıp Gemi Roda'dan Kalkmış
banner3

Şile açıklarında bir Türk kargo gemisi ile irtibat kesildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri battığı sanılan gemiden son sinyalin alındığı bölgede arama yapıyor.

Kayıp gemi ile ilgili edinilen son bilgiler şu şekilde;

-Bilal Bal isimli kargo gemisi 27 Ekim'de Roda Limanından hareket ettiği,
-Asil Çelik'ten 3000 ton dökme demir taşıdığı,
-Gemide armatör ortaklardan Nihat Küçük'ünde bulunduğu ve kaptanın Refik Telci olduğu öğrenildi.

Şile'nin 7 mil açığından alınan sinyal sonrası bölgeye Kıyı Emniyeti'ne ait 3 bot ve bir Sahil Güvenlik botu sevk edildi.

Arama çalışmalarında henüz gemiye ulaşılamazken; üzerinde "Bilal Bal" yazılı can simidi ile "ORAPİN 4" yazılı şişme can salı bulundu.

Kuru yük gemisinde bir kaptan, bir ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemisi, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı olmak üzere 10 kişilik mürettebat bulunduğu öğrenildi.

Münferit arama çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine saat 07.15'te KIYEM 1, KIYEM 5, KIYEM 8 botlarıyla Sahil Güvenlik botu tarafından deniz alanında geniş arama sahasında arama faaliyetleri sürdürülüyor.

Çalışmaların Şile'nin Ağva Karacaköy'den 12 deniz mili uzaklıkta sürdürüldüğü belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28