banner47

2.Festival Hazırlıkları Yakında Başlıyor

Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından organize edilen toplantıda, “2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali” organizasyonu masaya yatırıldı.

2.Festival Hazırlıkları Yakında Başlıyor
banner3

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan 1.Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalini bu sefer daha büyük, daha güzel bir şekilde yapmayı hedefleyen Gemlik Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, hemşehri dernekleri, sivil toplum kuruluşları ile birlikte ilk istişare toplantısını yaptı. Gemlik Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda ilk konu madde bağımlılığına karşı yürütülen çalışmalar oldu. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim; " Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda oldukça büyük adımlar attıklarını, 2 Mart 2016 tarihinde Asım Kocabıyık Kültür Merkezi'nde bu konuyla ilgili tiyatro hazırladıklarını belirtirken. Tüm velileri bu tiyatroya davet etti.

Geçen Yıl Olduğu Gibi Olmayacak

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen festival bir çok tartışmaya ev sahipliği yapmış ve katılımın düşük olması herkesi üzmüştü. Tüm zorluklara rağmen yılmadan mücadele eden Kent Konseyi festivali başarı ile tamamlamıştı.Festival tarihinden önce gerçekleşen terör eylemleri, 1 kasım seçimleri vs. derken festivalin bir çok kısmı değiştirilmiş ve ülkemiz üzerinde yas hakim olduğundan eğlence programları askıya alınmıştı. Bir çok Gemlikli ise festivalin tarihinin yanlış tercih edildiğini havaların soğuk olduğunu ve zeytin hasat döneminde yapıldığından, köylünün ve müstahsilin festivale dahil olamadığını belirtmişti.

Tüm bu yaşanan tartışmalardan dolayı Gemlik Kent Konseyi almış olduğu kararla festival çalışmalarına biran önce başlamak, tarihini belirlemek, program akışını belirleyebilmek için kolları sıvadı. Öncelikle sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini dinledi. Tarih konusunda çok farklı görüşlerin ortaya atılmasından dolayı, tarihin Gemlik halkının internet ortamında anket usülü ile belirlemesine karar verildi. Kent Konseyi ve Gemlik Belediyesi 2 Mart Çarşamba günü Atatepe Sosyal Tesislerinde festival ile ilgili iş adamları ve sanayicilerle birlikte istişare toplantısı yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER