banner47

Toplu Konut Bizim Mimarlarımızın Eseri Olacak

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi Mevkiinde yapılacak olan toplu konut çalışmalarının Gemlik’in kendi mimarlarının eseri olacağını söyledi.

Toplu Konut Bizim Mimarlarımızın Eseri Olacak
banner3

MHP’liler sordu, Belediye Başkanı Refik Yılmaz Yanıtladı:

“Toplu Konut Bizim Mimarlarımızın Eseri Olacak”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi Mevkiinde yapılacak olan toplu konut çalışmalarının Gemlik’in kendi mimarlarının eseri olacağını söyledi. Belediye Meclisi Mart ayı olağan ilk toplantısında MHP grubunun toplu konut çalışmalarının gidişatı konusunda verdiği sözlü önerge üzerine konuşan Refik Yılmaz, 150 dönüm arazi üzerine 970 konutluk bir planlama yapıldığını ifade etti. Gemlik Belediyesine 16 binin üzerinde başvuru yapıldığına dikkat çeken Refik Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının devir konusunda hazırladığı raporun Başbakanlıkta olduğunu ve onayın ardından bölge tapusunun Belediyeye geçeceğini bildirdi.

Gemlik Belediyesi İmar Müdürlüğü Proje biriminin titiz bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Yakında ihaleye çıkacağız. Gemlik Belediyesi mimarlarının çalışması oluyor. İlk toplu konut çalışması Gemlik’in kendi mimarlarının eseri olsun istiyoruz. Toplu konut çalışmasının temelini de yıl içinde atmayı planlıyoruz. İhale ve proje aşamasının ardından, kriterleri Gemlik Belediye Meclisi Doğal Afet Komisyonu bir araya gelerek belirleyecek” dedi. Ova bölgesindeki yapıların geleceğiyle ilgili soruya da yanıt veren Refik Yılmaz, deprem testinde riskli çıkan ova kesimindeki binaların takasta kullanılabileceğini ve yıkımı sonrasında yeşil alan, park ve sosyal tesisler ile yeni bir planlama yapılabileceğini vurguladı. GemlikDemirsubaşı Mahallesi, Lise Caddesi bölgesindeki Tarihi Kale Surları üzerinde bulunan ve deprem riski nedeniyle yıkılan binalardaki vatandaşlar içinde Bursa Büyükşehir Belediyesinin Muammer Ağım Devlet hastanesi yanındaki hazine arazisine toplu konut yapacağını hatırlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, evleri yıkılan vatandaşların da mağduriyetinin giderileceğini kaydetti.

   Gemlik Belediye Meclisi Mart ayı olağan birinci oturumu Ömer Kahraman Ek Hizmet binasında yapıldı. 11 maddelik teklifleri ilgili komisyonlara havale eden Belediye Meclisi, Komisyon Raporlarını tek tek görüşerek değerlendirip, oyladı. Tarım Balıkçılık ve Turizm Komisyonu Başkanı Ercan Barutçuoğlu, Adliye Köyü tarımsal Kalkınma Kooperatifine vakum ambalaj makinesi alınması konusunu kabul ettiklerini bildirdi. Barutçuoğlu, diğer kooperatiflerin de kamu yararına yapacakları projeleri destekleyeceklerini belirtti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, makinenin kullanım hakkını Adliyeli kooperatife vereceklerini açıkladı. Gemlik Balıkçılar Derneği’nin lokal talebinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağının vurgulandığı Mart Ayı olağan birinci oturumunda, Termal Tesis yerinin Bursa Büyükşehir Belediyesine tahsisi konusu da Hukuk Komisyonuna gönderildi.

Belediye Şirketi GEMTAŞ’a 1 Milyon Lira Sermaye aktarımı konusu da Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. Eski Pazar Caddesinin isminin Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesi konusunda MHP grubunun verdiği önergede oy birliğiyle kabul edilerek, Çevre Sosyal İşler Komisyonuna gönderildi. Önerge kapsamında ayrıca Asım Kocabıyık Camii yanındaki çocuk parkına da şehitlik anıtı yapılması görüşü de eklendi. Gemlik Kent Meydanı Kapsamında Avcılar Derneği lokalinin de yıkılacak olması CHP’liler tarafından eleştirildi. CHP Grup Sözcüsü Özgür Aksoy, 70 yıllık yapının, baraka diye geçiştirilerek, yıkılacak olmasını, kent kültürünün yok edilmek istenmesi olarak nitelendirdi. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Avcılara hem katlı otopark altında bir merkez bina, hem de Umurbey Poligonu yanında yeni bir lokal yapacaklarını anımsatarak, CHP’lileri dere rekreasyon projeleri başta olmak üzere, kent meydanı gibi projeyi de suiistimal etmekle, çarpıtmakla itham etti. Mecliste, CHP’lilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Timsah Arena Stadının, Gemlik Belediyesi tavsiye kararı olarak Atatürk Stadyumu olarak prensip kararı alınması önergesi de tartışma yarattı. Böyle bir gündem maddesinin usule uygun olmadığını belirten Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Önergeye bak, hizaya gel!” diye tepki gösterdi. Ak Partili Belediyelerin Atatürk ile bir sorunu olmadığını, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin sayılı kongre kültür merkezlerinden birisine Ulu Önder Atatürk’ün ismini verdiğini anlatan Yılmaz, “Bursa Büyükşehir Belediyesinde de meclis üyeleriniz var. Bu önergeyi onlar versinler” dedi. Önergeye CHP’li Özgür Aksoy, Emir Birgün ve Fatih Buluk sahip çıkarken, Ak Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu’da usul konusunda itiraz etti. Önerge oy çokluğuyla gündeme alınmadı.

   Gemlik Belediye Meclisi Mart ayı birinci olağan toplantısında son olarak, Gürcistan’ın Akhaltsikhe şehrinin kardeş şehir olma isteği Sosyal İşler Komisyonuna havale edildi. İmar ile ilgili önergelerde imar komisyonuna sevk edildi. Gemlik Belediye Meclisi Mart ayı ikinci olağan toplantısı, 7 Mart Pazartesi günü saat 17.00 de yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER