banner47

Türkiye’siz Siyaset Dizayn Edilemez

Gemlik Belediyesi’nin Bursa Gençlik Kulüpleri Federasyonu ile birlikte organize ettiği “Ulusal Güvenlik ve Terör” konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Türkiye’siz Siyaset Dizayn Edilemez
banner3

Gemlik Belediyesi’nin Bursa Gençlik Kulüpleri Federasyonu ile birlikte organize ettiği “Ulusal Güvenlik ve Terör” konulu konferans yoğun ilgi gördü. Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonunda düzenlenen konferansta, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuştu. Türkiye’nin terör ve terör işbirlikçileriyle olan imtihanını çarpıcı bir dille ve tarihi bilgiler ışığında izleyicilere anlatan Metin Külünk, insanlığın adalet serüvenini yaşadığını vurguladı. PKK-PYD hareketini Jön Kürdist bir hareket olarak nitelendiren Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP’yi de Jön Türkist hareket olarak tanımladı. Aynı aklın, hem PKK-PYD hem de Daiş üzerinden etnik tartışmalar ve ulus devlet milliyetçiliğini kışkırtarak harita şekillendirmeye çalıştığına dikkat çeken Külünk, “Terör en iğrenç politik araçtır” diye konuştu.

Gençlik Kulüpleri Federasyonu Gemlik Temsilcisi Ceyhun Türe’nin açış konuşmasıyla başlayan gecede, Federasyon Başkanı Emir Cemal Beşkardeş’te çalışmaları masaya yatırdı. Slayt gösterimle Federasyon Çalışmalarının kamuoyuyla paylaşıldığı gece Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlatıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, gençlere sahip çıkan, onlara güvenen, geleceğin emanetçisi gören büyükleri örnek aldıklarını belirterek, Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Zeytin Toplulukları, Milli Talebe Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti gibi gençlerin örgütlendiği oluşumların yanı sıra Gençlik Federasyonu ile de program yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’te, 14 yıllık Ak Parti hükümeti döneminin sosyal ve psikolojik değerlendirmesini, “Hâkim-Ül Millet anlayışı yerine Hâkim-Ül İnsan anlayışını şiar edinmek” olarak açıkladı. “İdareci millete hükmeden değil, hizmet edendir” diye konuşan Külünk, maksadını aşan iltifatların insanı çıldırtacağını ve çığırından çıkaracağını bildirdi. İnsana hizmet odaklı siyaset ve felsefeden, barış, huzur, istikrar ve adalet çıkacağını savunan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, dünyanın içinde bulunduğu süreçte de adalet serüvenini yaşadığını kaydetti. Türkiye’nin yakın tarihinin özetini, “Bu millet ne çektiyse, Ankara’nın halka kapatılmasından, milletsiz siyasetten çekti. Türkiye’nin yakın tarihinin hikâyesi, şapkasını alıp giden adamın hikâyesidir” diye açıklayan Metin Külünk, Ulusal Güvenlik ve Terör konusunda da, “PKK ve PYD’yi de Daiş’i de aynı akıl yönetiyor. Birini kötüleştirirken, birini cicileştiriyor. Oysa terör en iğrenç politik araçtır” dedi.

Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünün insanlığın da çöküşü olduğunu vurgulayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, sadece İstanbul’da 20 Sinagog, onlarca klişe ve cami olduğunu, İmparatorluk sınırları içinde de yine onlarca kavim, mezhep ve ırkın birbiriyle çatışmadan yaşayabildiğine dikkat çekti. Osmanlı İmparatorluğunun çöküşü ile bu sistemin yerini Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi etnik milliyetçilik üzerinden ulus devletçilikler dizayn edilerek sömürü sisteminin getirildiğine anlatan Külünk, kuruluşu öncelerinde Marksist Leninist olan PKK’nın şimdilerde etnik milliyetçi Jön Kürdist bir hareket olduğunu bildirdi. CHP’nin de Jön Türkist bir parti olduğunu öne süren Metin Külünk, “Terör üzerinden, etnik milliyetçilik duygularını kaşıyarak harita şekillendirilmek isteniyor” diye konuştu.

Türkiye’nin Din ile, Aleviler ile, Kürtler ile sorunları olduğunu ancak tüm bu ayrışmacı sorunların Ak Parti hükümeti döneminde bir bir çözüldüğüne işaret eden Metin Külünk, çözüm sürecinin Kürt Vatandaşlar ile PKK arasındaki bağı kopardığını, HDP ve PKK siyasetinin çöktüğünü söyledi. Türkiye’nin kişi başına düşen milli gelirinin 20 bin 30 bin dolarlara yükselmesini istemediklerini, enerji bölgesine olan yakınlığında terörün odak noktası olmamızın bir başka sebebi olduğunu anlatan Ak parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yeni anayasa ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanlı başkanlık sisteminin de aynı odakları korkuttuğunu kaydetti. Buna karşın dik duracaklarını ve uyanık olacaklarını belirten Külünk, bölgede Türkiye ’siz bir siyasetin dizayn edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

İzleyicilerin sorularını da içtenlikle yanıtlayan Metin Külünk’e Federasyon Başkanı Emir Cemal Beşkardeş saat, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da çiçek takdim etti. Yaklaşık üç saat süren konferans sonunda davetlilere etli pilav ayran ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28