banner47

Haydi Kızlar Kodlamaya

Borusan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Bursa Gemlik tesislerindeki fabrikalarında çalışanlarının kız çocuklarına kodlama eğitimleri vereceği yeni bir proje başlatıyor. “Haydi Kızlar Kodlamaya” sloganı ile yola çıkan Borusan, eğitimler için İngiltere’de bu alanda başarılı sonuçlar alan KızCode platformu ile işbirliği yapıyor. Eğitimlerde öğrenciler elektroniğin temel prensiplerinden 3D modellemeye kadar pek çok konuda dersler görecek.

Haydi Kızlar Kodlamaya
banner3

Borusan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Bursa Gemlik tesislerindeki fabrikalarında çalışanlarının kız çocuklarına kodlama eğitimleri vereceği yeni bir proje başlatıyor. “Haydi Kızlar Kodlamaya” sloganı ile yola çıkan Borusan, eğitimler için İngiltere’de bu alanda başarılı sonuçlar alan KızCode platformu ile işbirliği yapıyor.  Eğitimlerde öğrenciler elektroniğin temel prensiplerinden 3D modellemeye kadar pek çok konuda dersler görecek.5 Mart İstanbul, Toplumsal fırsat eşitliği, kadının ekonomik ve sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi için öncü çalışmalara imza atan Borusan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlattığı proje kapsamında çalışanlarının kız çocuklarına bilgisayar bilimleri ve kodlama eğitimi verecek.

Borusan, Bursa-Gemlik’te yerleşik, değişik grup şirketlerinin fabrikalarında çalışanlarının 7-17 yaş arasındaki kız çocuklarına 8 hafta süren bir eğitim sunacak. Eğitimler için İngiltere’de göçmen kız çocukları ve kadınların hayatın aktif bir parçası olabilmeleri için uzun zamandır kodlama eğitimi veren KızCode platformu ile işbirliği yapılıyor. Program kız çocuklarını bilişim teknolojileri ile yakınlaştırarak ufuklarını açmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur şunları söyledi:“Küçük yaşlarda gerekli imkanların yaratılması durumunda, kadınlar bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi alanlarda katkı sağlayabilecek ve ekonomide daha etkin bir rol oynayabileceklerdir. Bu farkındalıktan yola çıkarak kız çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunmak istedik. Aynı zamanda bir toplumsal eşitlik çağrısı olan bu projemizi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlatıyoruz. Hedefimiz bu programı yaygınlaştırarak daha fazla kızımızın eşit fırsatlarla geleceğe adım atabilmesini sağlamak."

Programda öğrenciler Scratch ile oyun, animasyon veya hikaye programlama, elektroniğin temel prensip ve parçalarını öğrenme, basit elektronik modüller ve 3D printing entegrasyonu ile basit robot tasarlama gibi öğrencilerin ufkunu açacak dersler görecekler.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER