banner47

Gemlik Çevre Çalıştayı Yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde Çevre Mühendisliği çalışma konuları kapsamında yer alan sorunların çözümü için yöntem ve önerilerin geliştirilmesi, günün ihtiyaçları ve halkın talepleri doğrultusunda gerekli araştırmaların yapılması amaçlı protokol imzalandı.

Gemlik Çevre Çalıştayı Yapıldı
banner3

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde Çevre Mühendisliği çalışma konuları kapsamında yer alan sorunların çözümü için yöntem ve önerilerin geliştirilmesi, günün ihtiyaçları ve halkın talepleri doğrultusunda gerekli araştırmaların yapılması amaçlı protokol imzalandı. Protokol kapsamında ayrıca, bunların uygulanması, çalışma sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması, yurt içinde ve dışında ilgili paydaşlara aktarılması amacıyla işbirliği de amaçlanıyor. Protokol kapsamında Bursa’nın 17 ilçesinin çevre sorunlarının belirlenerek bu doğrultuda kurumsal çalışmalara yön verilmesi, kurumlar arası iletişimin geliştirilmesi ve çevre bilincinin artırılması hedefi ile “İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor” Çalıştayları düzenlendi. Bu Çalıştayların 13.sü Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Düğün Salonunda yapıldı.

   Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Esra Eser ve U.Ü. Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Seval Kutlu Aral Solmaz, kent ölçeğinde önemli role sahip olan kurum ve kuruluşların yanı sıra, muhtarlar ve Kent konseyi yöneticilerine brifing verip, çevre odaklı sorunları dinlediler. Daire Başkanı Esra Eser, katı atıktan, su kirliliğine, hava ve görüntü kirliliğinden, geri dönüşüm projelerine kadar olan konularda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi çalışmalarını masaya yatırdı. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, eğitimciler, muhtarlar ve akademisyenler de Çalıştaya yoğun ilgi gösterdiler.

    Kurumlardan dosya hazırlamaları da istenen çalıştay yaklaşık üç saat sürdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Esra Eser, Çalıştaydan çıkan detaylı değerlendirme dosyalarının 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte Bursa Kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. Eser, çevre sorunlarının etkin ve kalıcı biçimde çözümü için bilimsel, kurumsal ve sosyal çalışmalara yön verilmesini de teşvik ettiklerini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28