banner47

Yeni Liman Başkanlığı Binası Açıldı

Gemlik Belediyesi’nin bina tahsisi sağladığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Liman Başkanlığı yeni Binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Yeni Liman Başkanlığı Binası Açıldı
banner3

Gemlik Belediyesi’nin bina tahsisi sağladığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Liman Başkanlığı yeni Binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Cumhuriyet Mahallesinde tamamlanan Liman Başkanlığı yeni Hizmet Binası açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, son 15 yılda 286 milyar dolarlık ulaştırma yatırımı yapıldığını vurguladı. Dünyada şu an devam eden 10 büyük ulaştırma yatırım projesinin 6’sının Türkiye’de gerçekleştiğine dikkat çeken Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, “Ulaştırma yatırımları bütün yatırımların lokomotifidir” dedi.

Yoğun ilgi gören Liman Başkanlığı yeni hizmet binası açılış töreninde önemli bilgiler veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, dünyadaki petrol ve benzeri sektörsel yatırımların yüzde 97’sinin genel yük kapasitelerinin yüzde 85’inin deniz yoluyla nakliye edildiğini ifade etti. Son 15 yılda ulaştırma ve denizcilik yatırımları konusunda gurur duyulacak hizmet ve yatırımlar yapıldığını anlatan Yüksel  Coşkunyürek,  Türk Bayrağı kullanılması zorunluluğu, vize harcı kolaylıkları, denizlerde anlık izleme  istasyonları, ÖTV’siz Turizme yönelik yatırımlar, Türkiye’yi Beyaz Bayrak ülkesi konumuna yükseltilmesi gibi hizmetleri açıkladı.  “Denizleri denizcilerimize teslim ettik”  diye konuşan Coşkunyürek,  Türkiye’de gemi adamı sayısının 110 bine çıktığını, limanlardaki yük kapasitesi 189 milyon ton iken 478 milyon tona çıktığını, 37 olan tersane sayısının da 78’e yükseltildiğini belirtti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yatırım ve atılım yılı ilan ettikleri 2018 yılının ayrıca bereketli bir yıl olduğunu belirterek, 5 ayda 8 açılış 15 temel atma töreni düzenlediklerini anımsattı. 30 yıldır rekreasyon alanı olarak bekletilen bölgenin Liman Başkanlığına verilmesi konusunda yaptıkları mücadeleyi de masaya yatıran Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bürokratik engellemelerden yakındı. Her şeye rağmen böylesi güzel ve anlamlı bir eseri Gemlik’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Refik Yılmaz, “Biz sorun değil çözüm üretiyoruz. Önümüzdeki hafta da Sağlık Bakanlığımız tarafından yaptırılan Bölge Hastanesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Daha sonraki hafta da yenilenen İlçe Tarım Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştireceğiz. Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Bakanlarımız başta olmak üzere Bursa Milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık, Ak Parti hükümetleri döneminde denizcilik ve ulaştırma alanında önemli yatırımlar olduğunu vurguladı. Zafer Işık, “Liman Başkanlığı binamız, denizcilerimize, balıkçılarımıza, acentelerimize, gemi adamlarına, limanlarımıza, denizlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, Gemlik’in 12 milyar dolarlık ihracat hacmine vurgu yaparak, “Deniz ve liman kentiyiz. Buna rağmen hizmetler bundan önce zor şartlarda yürütülmeye çalışılıyordu. Artık çağdaş bir binada hizmet verilecek” diye konuştu. Bürokrasinin sıkıntılarına da değinen Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, “İpe un seren bir bürokratik yapımız var. Statükocu bir yapı var. Buna rağmen bu yapının mazeretleriyle birlikte ortadan kaldırılması gerekiyor. Liman Binasının yapımında bu mazeretler birlikte giderilmiştir. Gemlik’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Törene ayrıca Gemlik Liman Başkanı Dr. Ali Asım Sulu, Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Vildan Yılmaz Gürel, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, sivil toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Duaların ardından yapılan açılış sonrasında mahalle halkına iftar yemeği verildi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28