banner47

Şenyurt, “İktidar Aleviler konusunda samimi değil”

CHP Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayları Mustafa Şenyurt ve Kemal Atan Gemlik Cem evini ziyaret etti.

Şenyurt, “İktidar Aleviler konusunda samimi değil”
banner3

CHP Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayları Mustafa Şenyurt ve Kemal Atan Gemlik Cem evini ziyaret etti.

Ziyarette iktidarın Alevi vatandaşları yeni hatırladığını belirten Şenyurt, CHP iktidarında Cem evlerine yasal statü tanınacağını ifade etti.

CHP Bursa 2. Bölge Milletvekili Mustafa Şenyurt ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Kemal Atan,  Gemlik’te bir dizi temaslarda bulundu. İstiklal Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdikten sonra Gemlik Cem evini ziyaret etti. Ziyarette Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini gerçekleştirdikleri Cem evleri bu zamana kadar iktidarın aklına gelmediğini, bu konu hakkında verilen soru önergelerini reddettiklerini ama seçim gelince kendi vaatleri arasında koyduklarını, bu tavırların samimi olmadığını vurgulayan Şenyurt, “Alevi vatandaşlarımızın ibadetleri gerçekleştirdikleri bu mekânı kendi elleri ve imkânlarıyla yaptılar. Bu vatandaşlarımız devletimize vergisini ödüyor, ama vatandaşlarımızın ibadet ettikleri bu mekâna henüz resmi statü tanınmadı. 16 yıldan beri iktidarın aklına hiç gelmedi bu mekânlar, 24 Haziran’dan sonra vatandaşlarımızın ibadetlerini gerçekleştirdikleri cem evlerine yasal statü sağlayacağız” dedi

Atan, “Gemlik her şeyin en iyisini hak ediyor”

Gemlik’in Türkiye’nin ekonomisine katkısını vurgulayarak konuşmaya başlayan Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Kemal Atan, “Gemlik ilçemiz Bursa’nın en güzide ilçelerinden biri. Gemlik her zaman, her şeyin en iyisini hak etti. Türkiye ekonomisine katkısı büyük, ama gördüğümüz üzere Gemliklinin artık yüzü pek gülmüyor. Ağır vergi yükü, her gün gelen zamlar, faturaların 1 yılda neredeyse %25 artması Gemlikliyi ve vatandaşlarımızı yordu. Vatandaşlarımız artık dışarıya çıkmıyor. Sosyal hayatını sıfırlamış. Bu sadece Gemlik’te değil, tüm Türkiye’de yaşadığımız bir sorun, Vatandaşlarımızın borcu gün geçtikçe artıyor. Milli gelirden aldıkları pay gün geçtikçe düşüyor. Kredileri ödeyemeyen vatandaşlarımız icralık olmuş batık kredi oranı gün geçtikçe artıyor. 24 milyon icra dosyası var bu kötü gidişe son vereceğiz. İnsanlarımızın tekrar yüzünü güldürüp, bu dar boğazdan çıkartacağız. Vatandaşlarımız 24 Haziran’a kadar sabretsin, seçim beyannamemizde her türlü sıkıntının çözümü mevcut, ilk 1 hafta, 1 ay ve 1 yıl gibi kısa ve uzun ölçekli planlarımız var. Çarşı’da pazarda gezerken görüyoruz, vatandaşlarımız bu iktidara ‘artık tamam’ diyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 05:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER