banner47

Yazaki’de İşçi Kıyımı

Gemlik Serbest Bölge’de faaliyet gösteren araba kablo donanımı malzeme ve parçaları imalatçısı ve tedarikçisi Japon Yazaki Firmasında işçi kıyımı başladı.

Yazaki’de İşçi Kıyımı
banner3

Gemlik Serbest Bölge’de faaliyet gösteren araba kablo donanımı malzeme ve parçaları imalatçısı ve tedarikçisi Japon Yazaki Firmasında işçi kıyımı başladı.

Fabrika Müdürü Metin Türk ve yönetiminin görevden alınıp yerine Mehmet Sönmez ve yönetiminin getirilmesinden sonra başlayan işçi kıyımı bir günde 120’ye ulaştı. Yönetim değişikliğinin bahane olduğunu öne süren Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz, “İş kanununda yönetim değişikliği sonrası işçilerin iş akitlerinin fesih olacağı ile ilgili bir madde yok. Mudanya’dan sonra Gemlik Yazaki Firması da Türk Metal Sendikası çatısı altında birleşmek istedi. İşçi temsilcileri seçildi. Fabrika yönetimi bu işçi temsilcileri ile görüşme yaptı. Ardından da işçi kıyımı başladı” diye konuştu.

2400 işçi çalışan Yazaki Firmasında Türk metal olarak 800 işçiye ulaştıklarını anlatan Kemal Durmaz, sabah vardiyasında işten çıkarıldığını öğrenen işçilerin yanına giderek, fabrika yönetimi ile görüşme yapmak istedi. Ardından işçiler ile birlikte Türk metal Sendikası Gemlik Şubesine gelen Kemal Durmaz, “İşçi kardeşlerimize destek verdik, sonuna kadar destek olmayı sürdüreceğiz. İşçilerimizin haklarını arayacağız. İşe iade davası açacağız. Ayrıca Anayasal haklarının çiğnendiği için de dava açıyoruz. Türk metal olarak işçilerimizin yanındayız. Hukuki mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. Bir günde 120 işçinin işten çıkarıldığını açıklayan Yazaki işçileri de, sayının giderek artabileceğinden duydukları endişeleri dile getirerek, “Yönetim değişikliği nedeniyle diyorlar, ancak burada sendika istemiyorlar. Sendikanın işçi temsilcileri belirlendi. İlk işten çıkarılanlar bu temsilciler oldu. Şu anda işçilerin haklarını savunacak hiç kimse kalmadı. Oysa Yazaki’nin Mudanya’da bulunan fabrikasında sendika var. Biz anayasal haklarımızı savunmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dediler.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28