banner47

Marmarabirlik’ten Gemlik’e Dev Tesis

Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa, Zeytinin Başkenti diye nitelendirdiği Gemlik’e 5 bin tonluk depolama tesisi yapacaklarını vurgulayarak, projeyi ortaklara tanıttı.

Marmarabirlik’ten Gemlik’e Dev Tesis
banner3

Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa, Zeytinin Başkenti diye nitelendirdiği Gemlik’e 5 bin tonluk depolama tesisi yapacaklarını vurgulayarak, projeyi ortaklara tanıttı.

Hamidiye Mahallesinde 7 bin 214 metrekare kapalı alan üzerine yapılacak olan tesislerin, idari binaları ile birlikte ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirten Asa, tesislere bu konuda büyük çaba gösteren merhum Şube Başkanı Mehmet Besli’nin adının verilmesini istedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik Atatepe Tesislerinde Gemlik Şube Başkanı İbrahim Demir ve Birlik yöneticisi Osman Bostancı ile birlikte üretici ortaklarla kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Hidamet Asa, Marmarabirlik’in çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

143 milyon borçla devraldıkları Marmarabirlik’in, o dönemde Ziraat Bankası kredi borçlarının taksitlendirildiğini, vergi borcunun silindiğini anlatan Asa, 2017 yılında 51 bin 500 ton ürün alarak bir ilki gerçekleştirdiklerini açıkladı. 290 milyon lira tutarındaki ürün bedelinin yüzde 80’nini peşin ödediklerini, kalanını da 26 Ocak’ta üretici ortaklara verdiklerini ifade eden Hidamet Asa, 3 bin 500 ton yeşil zeytin için de 15 milyon lira ödeme yaptıklarını kaydetti. Bin 500 ton zeytinyağı için de 20 milyon lira ödediklerini, üretici ortaklara 15 milyon lira değerinde gübre desteği vermeye başladıklarını, toplam 340 milyon liralık alım yaparak, bir lira bile kredi kullanmadıklarını vurgulayan Hidamet Asa, kendi öz kaynakları ile 17 milyon lira da kâr payı dağıttıklarını söyledi. Tütrk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin ve Zeytinyağı ihtiyacını da Marmarabirlik’in karşılayacağını bildiren Hidamet Asa, 65 milyon liralık yatırımlarına bir halka da Gemlik’te ekleyeceklerini müjdeledi. 25 Şubat’ta yapılacak olan kongrede İbrahim Demir başkanlığındaki mevcut yönetimi ve birlik yöneticisi Osman Bostancı’yı desteklediğini açıklayan Asa, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Üreticilerin sorularını da yanıtlayan Hidamet Asa, üretici ortaklar ve toplantıya dravetli olan muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28