banner47

4 Milyon TL’lik Hafızlık Kursu Temeli Atıldı

Gemlik Belediyesi tarafından Hisartepe Mahallesinde yaptırılıp, müftülüğe tahsis edilecek olan 4 milyon 100 bin liralık Nene Hatun Hafızlık Kız Kuran Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

4 Milyon TL’lik Hafızlık Kursu Temeli Atıldı
banner3

Gemlik Belediyesi tarafından Hisartepe Mahallesinde yaptırılıp, müftülüğe tahsis edilecek olan 4 milyon 100 bin liralık Nene Hatun Hafızlık Kız Kuran Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Farabi Aile Sağlık Merkezi’nin ardından bir hafta içinde Hisartepe Mahallesine yapılan ikinci büyük yatırım olan 700 öğrencili Nene Hatun Hafızlık Kız Kuran Kursu’nun temel atma törenine Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Osman Mesten, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Müftü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ve çok sayıda davetli katıldı.

Gemlik Belediyesinin yatırımlarının devam ettiğini ve her hafta bir temel atma ya da açılış yapma projelerinin devam ettiğini anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, temeli atılan ya da açılışı yapılan Okullar, Camiler, Sağlık Ocakları, Spor Salonları ve sosyal tesisleri açıkladı. Refik Yılmaz, 4 milyon 100 bin liraya mal olacak olan Nene Hatun Hafızlık ve Kız Kuran Kursu binasının bitiminde müftülüğe tahsis edileceğini söyledi. “Nereden nereye?” diye konuşan Refik Yılmaz, “Bedeller ödedik, ödeyerek ilerlemeye de devam ediyoruz” diye konuşarak, Necmettin Erbakan, Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi devlet adamlarını saygıyla andıklarını vurguladı.

Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’de, 15-20 yıl öncesine kadar devlet eliyle veya belediyeler tarafından Kuran Kursu, İHL yapmak, camilere çivi çakmak bile mümkün değilken; günümüzde bu kurum ve kuruluşların çiçekler gibi açmaya başladığını anlattı. 28 Şubat süreci konusunda da bilgiler veren Mesten, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı yatırım ve hizmetleri adına kutladığını sözlerine ekledi.

Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da Gemlik’in bütün temel sorunlarında aktif ve dinamik hizmetler veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı tebrik ettiğini dile getirerek, Sınırlarımızda devam eden savaşlar ve kırımlara tepki gösterdi. Müslümanların birbirini kardeş olarak görmelerindeki zafiyetin giderilmesi gerektiğine işaret eden Müezzinoğlu, “Umarım bu tür hizmet ve yatırımlar, sınırlarımızın ve geleceğimizin bekası için gösterdiğimiz kararlılıklar, barış için gösterdiğimiz çabalar yeniden uyanmamıza vesile olur. Müslümanlar birbirlerini kardeş olarak görmelidir” dedi. İlçe müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın dualarının ardından, temel atıldı. Mehmet müzezinoğlu ve protokol üyeleri öğrenciler ve bayanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28