banner47

Esnaf Odası Kavga Yeri Değildir

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, 21 Şubat’ta yapılacak olan kongre öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Esnaf Odası Kavga Yeri Değildir
banner3

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, 21 Şubat’ta yapılacak olan kongre öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kongresini siyasete ve gergin ortama çekmek isteyenlere pirim vermeyeceklerini ifade eden İsmail Beki,

“Birileri bizim dışımızda ısrarla ortamı germeye çalışıyor. Kongreyi siyaset ve kavga odağı gibi göstermeye çalışıyor. Oysa Odamız kavga değil, hizmet yeridir. Esnaf ve Sanatkârlarımızın hizmete ve yatırımlara ihtiyacı varken, suni kavgalarla kaybedecek zamanımız yok. Biz Esnaf Sarayı, Bağ-Kur Sanayi Sitesi gibi büyük projelerimizin yanı sıra kurmak istediğimiz sosyal güvenlik birimi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Esnaf ve Sanatkârlarımızdan alacağımız güvenoyu sonrasında bu hizmetleri ve projeleri yaşama geçirmek için mücadele edeceğiz. Bizim hiçbir kurum ve kuruluşla ya da siyasi parti ile kavga etme gibi düşüncemiz yok. Suni gerginliklere değil, hizmet ve yatırım odaklı işimize bakıyoruz” dedi.

Görev yaptığı süre içinde hiçbir siyasi parti, kurum ve kuruluşla olduğu gibi Belediye ile de ters düşmediklerini vurgulayan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, “Belediyemiz ve siyasi partiler ile sivil toplum kurulmuşları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla istişare ve uyum içinde çalışmayı hedefledik. Bunu başarıyla yerine getirdik. Bu ülkenin de bu güzel ilçenin de kavgalarla, suni siyasi gerginliklerle de kaybedecek zamanı yoktur. Uyum içinde çalışmanın birçok faydasını gördük. Ortamı gereksiz yere niye gerelim? Üstelik Esnaf ve Sanatkârlarımız yıllardır biriken sorunlarını çözümleme noktasına gelmişken, birileri istiyor diye kurum ve kuruluşları neden karşımıza alalım? Bizim işimiz Esnaf ve Sanatkârlarımıza hizmet getirmek, proje üretmek, kalıcı yatırımlar yapmak. Bu konuda bizimle kim işbirliği yapıyor, kim yardımcı oluyorsa onlarla birlikte uyumlu çalışmak tek amacımızdır. Bunda siyasi bir histeri görmüyoruz. Siyasi kavgalarla, suni gerginliklerle, yapıyor-muş gibi görünmekle hizmet olmuyor. Ben kadroma güveniyorum. Esnaf ve Sanatkârlarımız da bizlere güveniyor. Bizler Sayın Kaymakamımızla da, Sayın Belediye Başkanımızla da uyum içinde çalışmalar yürütüyoruz. Hiçbir siyasi parti ya da sivil toplum örgütünü rakip gibi görmüyoruz. Ortak akıl ve sağduyu ile hizmet politikaları yürütmeye devam edeceğiz. Kongremize de hizmet odaklı ve barışçıl düşüncelerle giriyoruz. İnanıyoruz ki Esnaf ve Sanatkârlarımız bu sağduyuya teveccüh göstereceklerdir” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkârların yanı sıra, Belediyenin de, sivil toplum örgütlerinin de siyasi partilerin de kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu vurgulayan İsmail Beki, “Uzmanlardan oluşan sosyal güvenlik birimi kuracağız. SGK veya Bağ-Kur sorunu olan esnaflarımız ve sanatkârlarımız bu birim ile meselelerini ivedilikle çözüme kavuşturacaktır. Ayrıca Esnaf Sarayı ve Bağ-Kur Sanayi sitesi gibi önemli projelerimizi de hayata geçireceğiz. Belediyemiz ile uyum içindeyiz. Yer konusunda önemli aşamalar kaydettik. Bu iki büyük proje esnaf ve sanatkârlarımızın yıllardır özlediği önemli yatırımlar olacak. Kavgadan, gerginlikten kimse kazançlı çıkmadı. Bundan sonra da çıkmayacaktır. Esnaf ve Sanatkarlarımızı birilerinin ısrarla istediği bu gergin ortama sokmayacağız. Birlik ve beraberlik içinde ve coşkuyla kongremizi gerçekleştireceğiz. 21 Şubat sonrasında da proje ve yatırımlarımızla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Odamız, hizmet ve yatırımlarla anılacak en önemli bir sivil toplum kuruluşu, gücü olacaktır. Esnaf ve Sanatkârlarımızı kongremize bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 05:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER