banner47

İyi Parti Gemlik İlk Kongresini Yaptı

İYİ Parti Gemlik İlçe Birinci Olağan Kongresi yapıldı.

İyi Parti Gemlik İlk Kongresini Yaptı
banner3

İYİ Parti Gemlik İlçe Birinci Olağan Kongresi yapıldı.

Kurucu Başkan Adnan Bıyıklı ve yönetimi tek adaylı kongrede yola devam etti. GİK üyesi Hasan Ali Toktaş’ın yanı sıra İl Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının da katıldığı kongre sivil toplum örgütü yöneticileri tarafından da ilgi gördü. 117 delegenin kongreye katılan 93 delegesinin oylarını alan Adnan Bıyıklı, ilk hedeflerinin Gemlik’te belediye başkanlığını almak olduğunu söyledi. Divan Başkanlığını Levent Özeren’in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanı Levent Özeren, İYİ Parti’nin Türkiye’ye cesaret mikrobu bulaştırdığını ifade ederek, İYİ Parti’nin, aynı zamanda Kuvayi Milliye ve ihaneti olmayan vatanseverlik demek olduğunu kaydetti. Güçlü demokratik parlamenter sistemi savunduklarını anlatan Levent Özeren, Atatürk’ün Gençliğe hitabesi ve Bursa Nutku’nu şiar edindiklerini ve kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı’da, ayrışma yerine birbirini kucaklayan, barış, adalet ve kardeşlik amaçlı, hukukun üstünlüğünü savunan bir parti olduklarını vurgulayarak, iktidarın en güçlü alternatifinin İYİ Parti olduğunu savundu. KHK’nın zamanlamasının manidar olduğunu bildiren Adnan Bıyıklı, Gemlik’in KHK sonrasında yaşadığı sosyal ekonomik ve psikolojik olumsuzlukları da anlatarak, “Eğer Gemlik’in sesi çıkmasaydı, bu olumsuzluklar devam edecekti. Tek adam yönetimine karşı her zaman uyanık olacağız. Kimseyle kavgamız olmayacak. Gemliklilerle birlikte hazırlayacağımız projelerle Belediyeyi almak istiyoruz. Daha sonra Gemlik’ten en az bir milletvekili çıkarmayı ve Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

GİK üyesi Hasan Ali Toktaş’ta, bölücü zihniyet dışında herkese kapılarının açık olduğunu açıklayarak, Türkiye’nin kuruluş değerlerine sahip çıkacaklarını kaydetti. Tek adamlık sistemine karşın güçlü parlamenter sistemi savunduklarını bir kez daha vurgulayan Hasan Ali Toktaş, “Türkiye 2019’da Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Irak, Suriye ve Mısır gibi olabilir. Bunun yolu tek adamlık yerine güçlü demokratik parlamenter sistemden geçmektedir” dedi.

FETÖ’cü suçlamalarına da yanıt veren Hasan Ali Toktaş, “Bizden FETÖ’cü olmaz. Biz kimseye biat etmiyoruz, kimseye aklımızı kiraya vermiyoruz. Biz Atatürk’ün de dediği gibi fikri hür, vicdanı hür insanlarız. Oysa Kilise defterlerine, “Dinler arası diyalog diyor bir büyüğümüz” diyen FETÖ’cülerin Kralı Gemlik’te Belediye Başkanlığı yapıyor. Ondan sonra utanmadan bir de bizi suçluyorlar. Gemlik’e de, Türkiye’ye de cesaretle sahip çıkacağız” dedi.

Faaliyet ve bütçe raporları oy birliğiyle kabul edildi. 33 Kişilik yönetim kurulu üyeleri, yedekler, il üst kurulu asil üyelikleri ve delegeler oy birliğiyle güvenoyu aldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28