banner47

Tevfik Solaksubaşı Hayatını Kaybetti

Gemlik'in en büyük değerlerinden ve en büyük iş adamlarından biri olan Tevfik Solaksubaşı bugün hayatını kaybetti.

Tevfik Solaksubaşı Hayatını Kaybetti
banner3

Gemlik'in en büyük değerlerinden ve en büyük iş adamlarından biri olan Tevfik Solaksubaşı bugün hayatını kaybetti.

1950 yıllarında başladığı zeytinyağı üretimiyle tüm Türkiye'de tanınan bir işadamı olan 90 yaşındaki Tevfik Solaksubaşı'nın ölüm haberi başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu. Bir süredir tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bugün öğleden sonra hayata gözlerini yuman Solaksubaşı'nın cenazesinin perşembe günü öğle namazından sonra soyadını verdiği Merkez Solaksubaşı Camii'nden kaldırılması bekleniyor.

Tevfik Solaksubaşı Kimdir?

Kumla'da doğmuş Tevfik Solaksubaşı.  Zeytinlikler almış zamanla, biraz da babadan kalmış. 1950 yılında başlamış zeytinyağı üretimine.  Çok çalışmış.  O zamanlar taş soğuk presle üretim yapılıyormuş.  Sadece çevresine satmak ve ailesi için üretmiş Tevfik Bey o lezzetli zeytinyağını. Tevfik Bey'in oğullarının da devreye girmesiyle büyük zeytinyağı firmalarına ürün vermeye başlamışlar.  Üretime yetişemez olmuşlar.

Tevfik Bey'in büyük oğlu Mahmut Solaksubaşı sonunda kendi ürünlerini kendi markalarıyla satmak istemiş.  O zaman işe koyulmuşlar. Solive markasını Solaksubaşı ve zeytini birleştirdiği için seçmişler. Aynı zamanda  So - Live  "İşte yaşam" "Haydi yaşa" diyerek bu kutsal ağacın sağlık sunan ürünlerine gönderme yapmak istemişler.  Solive ürünleri böyle doğmuş. Zeytinle büyüyen torunlar da girmiş devreye sonunda, daha çok kişiye ulaşabilmek için hep birlikte çalışmışlar. Şu anda Bursa - İstanbul anayolu üzerinde bulunan Solive tesislerinde zeytin, zeytinyağı, zeytin ezmesi ve dilimli zeytin üretimi ve satışı yapılmaktadır. Bir aile üç nesildir ürettiklerini şimdi bizlere sunmaktadır.

Solaksubaşı ayrıca, 1964-1987 yılları arasında Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1987-1992 Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Ayrıca Gemlik merkezde bulunan Merkez Camii'de Tevfik Solaksubaşı tarafından yaptırılmıştır. Merkez Solaksubaşı Camii.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28