banner47

CHP'den Pazar Yeri Açıklaması

İki haftadır devam eden pazar yeri eylemleri ile ilgili basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı'ndan Belediyeye destek açıklaması geldi.

CHP'den Pazar Yeri Açıklaması
banner3

İlçemizde kurulan en büyük pazarın pazarcı esnafının dün pazar açmayarak Gemlik Belediyesini protesto edişini izledik.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi : "Belediyenin yeni yaptığı kapalı pazar yerinin ihalesinde önceliği Gemlik’te ikamet eden pazarcı esnafına veriyor olması bu eylemin gerekçesi olarak gösterilmiş. Bu kapalı pazar yerinin yapımına ilk günden beri eleştiri getiren biz, 800 esnafın kurduğu pazarı kapatıp 400 esnafa yetecek pazar yerinin sıkıntılar doğuracağını da 24 milyonluk maliyetine itiraz ettiğimizi söylediğimiz gibi defalarca söylemiştik. Ancak bu gün gelinen noktada 800 pazarcı esnafının pazar açtığı bir ilçede 80 Gemlik’li esnafa öncelik tanınıyor olmasını da desteklemek bir Gemlik yaşayanı olarak borcumuzdur. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir sözünden hareketle Gemlik Belediyesinin bu yaklaşımını doğru bulduğumuzu ve desteklediğimizi ilgililerin bilmesi önemlidir. Kaldı ki Gemlik’te ikamet etmeyenlere  pazar yeri verilmemesi gibi bir durum da söz konusu değildir. Hal böyleyken bütün esnaf arkadaşlarımızdan hassasiyet ve anlayış beklediğimizi de bildirmek isteriz.

Ancak bu ihale bir rant kapısını da aralayacaktır ve bu aralıktan geçip aslında pazarcılık yapmadığı halde sırf bu rant uğruna ihaleye katılacak Gemliklilerin olabileceği şüphemizi de belediye idarecileriyle paylaşmayı doğru bulmaktayız. İhaleyle pazar yeri alıp çok üstünde fiyatlarla bu yerleri satmanın hayallerini kuran hemşerilerimizin varlığı da bizi rahatsız edecektir. Söz konusu ihaleyle ilgili çalışmayı hiç ilgisi yokken Kent konseyi genel sekreterinin yapıyor olması da bu şüphelerimizi artırmaktadır. Bu pazar yeri öncelikle Gemlik halkının ucuz ve kaliteli ürünlere ulaşabileceği bir yer olmalı hem de öncelikle Gemlik’te yaşayanlar olmak üzere bütün pazarcı esnafımıza da bol kazanç getiren sağlıklı ve huzurlu bir ortam yaratmalıdır. Bütün bunların takibini yapacağımızın bilinmesi ve bütün Gemlik halkının konuya bu pencereden bakması dileğimizdir."

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28