banner47

Vatan Partisi'nden Pazar Yeri Açıklaması

İki haftadır devam eden pazar yeri eylemleri ile ilgili Vatan Partisi'nden de bir basın açıklaması geldi.

Vatan Partisi'nden Pazar Yeri Açıklaması
banner3

İki haftadır devam eden pazar yeri eylemleri ile ilgili Vatan Partisi'nden de bir basın açıklaması geldi.

Vatan Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi : "Yaşadığımız bölgedeki en büyük pazar yeri olan Gemlik Pazarı yıllardır Gemlikli, çevre il ve ilçelerden gelen pazarcıların ekmek kapısı olmuştur. Yaklaşık 900 pazarcının çalıştığı Gemlik pazarının,Gemlik Belediyesi'nin yaklaşık 24 milyon TL  harcama ile yapılan Kapalı Pazar alanına taşınması söz konusu. Bugünlerde Gemlik Belediyesi bu Kapalı Pazar alanının ihalesini yapmak istiyor.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın yaptığı yazılı açıklamada eski hak sahiplerinin önceliği hiçe sayılarak sadece Gemlikli pazarcılara öncelik vereceği resmi ağızdan dile getirildi.

Açıkça ilan ediyoruz Gemlik Belediyesi hukuksuz bir uygulama yapmaktadır.Pazar Yeri Yönetmeliğinin 13. 14. ve 15. maddeleri gereği Pazar tezgahlarının ancak kura ile dağıtılabileceği,önceliğin de eski hak sahiplerinde olduğu ifadeleri yer almaktadır.

Yine bu Yönetmeliğin ilerleyen maddelerinde Belediye bu iş ve işlemleri yerine getirmekle yetkilidir ifadeleri yer alır.

Gemlik Belediyesi başka il veya ilçeden geliyor diye geliyor diye eski hak sahiplerinin bugüne kadar verdiği emekleri ayaklar altına almıştır.

Belirli çevreler aracılığı ile çıkarılan Gemlikli Pazarcı Dışarıdan gelen Pazarcı tanımlaması pazarcıları birbirlerine düşürmeyi ve Gemlik halkının tepkisini pazarcıların üzerine çekmeyi hedeflemektedir.Halbuki artan meyve sebze fiyatlarıyla hem pazarcılarımız hem de bu pazarlarda alış veriş yapan saygıdeğer Gemlikliler sıkıntı çekmektedir.

Gemlik pazarı yıllardır hangi ilden gelmiş olursa olsun bir çok emektar Pazarcıya gelir kapısı olmuştur.

Gemlik Belediyesi ihale yoluyla yaptığı bu hukuksuz uygulamadan derhal vazgeçmelidir."

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28