banner47

Elimizin Emeği Sergisi Büyük İlgi Gördü

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından organize edilen El Nakışları Sergisi açılışı büyük ilgi gördü.

Elimizin Emeği Sergisi Büyük İlgi Gördü
banner3

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından organize edilen El Nakışları Sergisi açılışı büyük ilgi gördü.

Paşa Konağında gösterime giren sergiye Bursa Vali Yardımcısı Gemlik Kaymakam Vekili Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve eşi Suzan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz ve çok sayıda davetli katıldı. 30 Kasım akşamına kadar açık kalacak olan sergide, 105 parçadan oluşan 19. Ve 20. Yüzyıl eski ve yeni el nakışları sergisi gösterime konuldu. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün Müze Çalışmaları kapsamında organize edeceği Serginin daha önce İstanbul Beylerbeyi Sarayı, Bursa ve İnegöl’de de sergilendiği bildirildi. Sergi öncesinde genç kızların sahnelediği ve Osmanlı dönemi bayan kıyafetlerinin yer aldığı defile de büyük beğeni topladı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Nilüfer Karakoç, tarihi değere sahip el nakışlarının orijinal ve yeni hazırlanan kopyalarının yer aldığı, asırlar öncesi yaşayan Türk Halklarının kültürünü yansıtan “Elimizin Emeği” isimli sergiyi Gemlik’te de açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Karakoç, 105 parçadan oluşan geleneksel el nakışları koleksiyonunun, El Sanatları Teknolojisi alan şefi Güleser Sencar sorumluluğunda 7 usta öğretici tarafından 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı.  Nilüfer Karakoç, “Elimizin Emeği adlı tarihi değere sahip el nakışları eserleri 30 Kasım Çarşamba günü akşamına kadar 8 gün süreli olarak Gemlikli tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır” dedi.

 

 

Osmanlı dönemi bayan kıyafetlerinin yer aldığı mini defile ile renklenen günde, davetlilere ve protokol üyelerine koleksiyondaki eserler hakkında bilgiler verildi. 250 yıl geriye kadar giden el nakışları eserlerinin çoğunun Bursa ve Marmara Bölgesine ait olduğu ancak Ankara yöresi eserlerin de koleksiyona dâhil edildiği açıklandı.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28