banner47

Solaksubaşı: “Başkan Beni Darp Edenlerin Yanında”

Geçtiğimiz gün inşaat halindeki iş yerinin önünde çirkin bir saldırıya uğrayan Gemlik’in sevilen iş adamlarından ve MHP Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı , basın toplantısı düzenledi.

Solaksubaşı: “Başkan Beni Darp Edenlerin Yanında”
banner3

Geçtiğimiz gün inşaat halindeki iş yerinin önünde çirkin bir saldırıya uğrayan Gemlik’in sevilen iş adamlarından ve MHP Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı , basın toplantısı düzenledi.

Solaksubaşı’nın kendi çalışma ofisinde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda siyasetçi ve yakınları katıldı.

Konuşmalarına, iyi olduğunu ve yanında olan herkese teşekkür ederek başlayan Mahmut Solaksubaşı, “Bugün kısa ve farklı bir açıklama yapacaktım. Ama dün belediye meclis toplantısında Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Bey’in, bana saldıran insanları öven, beni suçlayan tavırlarından dolayı açıklamamı biraz daha farklı yapacağım.” dedi.

Belediye meclis toplantısında tüm parti sözcülerinin kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini, ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın olayı farklı yönlere çekerek kendisini suçlu ilan ettiğini belirten Solaksubaşı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi :

“Önceki gün inşaat halindeki işyerimde müteahhit Ömer Uslu ile inşaatın gidişi ile görüşürken birden nereden geldiğini fark edemediğim Muhammet Çiftçi ile Muzaffer Çiftçi ve çocukları üzerime hücum ettiler. Beni fena halde darp ettiler.

Yere düşmeme rağmen tekme ile vurarak, yumruklayarak devam ettiler. Bir an boşluk bulup yakındaki benzinliğe doğru kaçtım ve polisi aradım. Onlar bir zaman sonra geldiler. Bu arada bağırmalarıma maalesef kimse gelmedi ya da korkudan gelemedi. Bu maalesef Gemlik’in kaderi. Bunu kırmalıyız, kaba kuvvete, silaha karşı mutlaka dik durmalıyız. Bu hareket aslında Mahmut Solaksubaşı’ya yapılmış değildi. Gemlik’i seviyesizliğe itmeye, kendini koruyamamaya, hakkını arayamamaya itmek için yapılmış bir olaydır. Eğer ben şimdi susarsam kaba kuvvet kazanmış, Gemlik kaybetmiş olur.”

“GEMLİK’İN BU KADERİNİ BOZALIM”

“Değerli dostlarım buraya gelerek bana ve güzel Gemlik’e destek verdiniz. Lütfen bunu düşünün, Gemlik’in bu kaderini bozalım. Gemlik artık yapılan kötülüklerle anılmasın. İlçemizin kaderine geleceğine sahip çıkalım. Kötülere selam vermeyelim. İyilerin ve haklıların yanında olalım. Yere düşmüş ve 5-6 kişi tarafından tekmelenen ve yardım isteyen kişilere yardım etmekten korkmayalım. “

“BANA SALDIRANLAR ASLINDA KORKAKLAR”

“Bana saldıranlar 1 kişiye 5-6 kişi hücum ettiklerine göre demek ki özlerinde korkuyorlar. Benim durumumdan ne olur ama amaç Gemlik’e korku salmak. Bir kişiyi hele benim 60 yaşını geçmiş bir kişiyi dövmeye ne var. Ama çete olarak geliyorlar. Gemlik’te artık bunların konuşulmasını ve yapılmasını istemiyoruz.

Yukarıda yer alan açıklamalarının ardından belgelerle ve olayda adı geçen Aydın Akovalıgil ile birlikte konuşarak açıklamalar yapan Mahmut Solaksubaşı, asıl çarpıcı açıklamalarını sona saklamış. Açıklamalarının devamında Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a yüklenen Solaksubaşı, şu ifadelere yer verdi:

 

 

“REFİK YILMAZ HUKUKSUZLUĞU RESMEN ÖVDÜ”

“Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz dünkü belediye meclis toplantısında bana saldıran kişilere destek verdi. Yılmaz, resmen bu kişilerin hakkı var bu haklarını almak için bunları yapıyorlar dedi. Bir hukuk adamı, hukuksuzluğu dün toplantıda övdü. Çok üzüldüm Gemlik’in belediye başkanına da hiç yakıştıramadım.

Ben bu Gemlik Madencilik Hafriyat İnşaat Taahhüt Nakliye İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Diabas Mermercilik ve Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yaşanan anlaşmazlıklar için aracı oldum. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt ile birlikte. Şahitlerden birisi de Refik Yılmaz’dır. Sorunları çözmek için yıllardır da mücadele ettik. Bu işlerle alakalı bırakın bir komisyon almayı bir bardak çay bile içmemişimdir. “

“BAŞKAN 100 BİN DOLAR VERMİŞ”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz bu şirkete 100 bin dolar borç vermiş. O para kardeşimin parası diyor. Başkan bu parayı verdikten sonra bana diyor ki ‘ Sayın Solaksubaşı sen bu adamlara borç ver de ben paramı kurtarayım.’ Madem bu kadar parası var bu başkanın bir daha borç versin de adamların sorunları düzelsin. Benim ne alakam var ben neden para vereyim bu adamlara. “

“2 KEZ TEHDİT EDİLDİM SONRA DARP EDİLDİM”

“Daha önce de bu adamlar tarafından 2 kez daha tehdit edildim. Bunlarla alakalı da zaten şikayetlerimi ilettim emniyete. Ben ne hukukçuyum ne de siyasi yaptırım gücümüz var. Başkanda hepsi var madem bu kadar işin içine girdi, kefilin şahidi oldu bu durumları da çözsün.

Tartışmalarla ilgili belgelerle konuşan Solaksubaşı, toplantı sonunda tüm belgeleri basın mensuplarına da birer fotokopisini dağıttı. Sorulan tüm soruları da yanıtsız bırakmayan Solaksubaşı, “Refik Yılmaz ve Çiftçi Ailesi’nin iddialarına da gerekirse yine belgelerle yanıtlayabilirim.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28