banner47

Bal-Göç Balkan Panayırına Gemlikli Kızlar Damga Vurdu

Bu yıl 14.sü düzenlenen Geleneksel Bal-Göç Bursa Balkan Panayırı'nda Gemlikli Diyansey (WishToDance) Dans Grubu gösterdikleri dans performanslarıyla panayıra katılanlardan büyük alkış aldılar.

Bal-Göç Balkan Panayırına Gemlikli Kızlar Damga Vurdu
banner3

Bu yıl 14.sü düzenlenen Geleneksel Bal-Göç Bursa Balkan Panayırı'nda Gemlikli Diyansey (WishToDance) Dans Grubu gösterdikleri dans performanslarıyla panayıra katılanlardan büyük alkış aldı.

Nilüfer Belediyesi'nin , Nilüfer Belediyespor ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) iş birliğiyle bu yıl 14.sünü düzenlediği Nilüfer Görükle Balkan Panayırı renkli görüntülere sahne oldu Balkan kültürünün yaşatıldığı panayırın ilk gününde modern dansları ile tüm dikkatleri üzerlerine çeken Gemlikli dans gurubu Diyansey (WishToDance) sahne alarak katılımcıları coşturdu.

Panayır, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Belediyespor ve Bal-Göç iş birliğiyle düzenlenen ve 280 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Nuri Turgut Adalı atletizm ve tenis müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Ödül töreninin ardından Nilüfer Roman Orkestrası müzikleriyle izleyenleri coştururken, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu da sergilediği performansla yoğun alkış aldı. Panayıra katılanlar, Turgay Paksoy ve ekibinin gösterisiyle coşarken, ses sanatçısı Elvan Demir’in birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti. Gecede şefliğini Yaşar Kemal Alim’in üstlendiği Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu da sahne aldı.

Gecenin sonunda ise Kolektif İstanbul eğlenceyi doruğa taşıdı. Grubun şarkılarıyla coşanlar, hareketli müziğe oynayarak eşlik etti.

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği panayıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte katıldı. Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kenti Bulgaristan’ın Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad, Bulgaristan Burgas Milletvekili Sevim Ali, Kırcaali Milletvekili Adien Şevked, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman, İstanbul Kartal ve Yalova Bal-Göç Başkanları ile Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclisi Üyeleri de Balkan kültürünün yaşatıldığı panayırda yer aldı.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28