banner47

Sevgi İzi Projesi Gemlik’te Start Aldı

Gemlik Kent Konseyi Engelli Meclisi ülke genelinde başlatılan ve sosyal bir proje olan “Sevgi izi” projesini Gemlik’te hayata geçti.

Sevgi İzi Projesi Gemlik’te Start Aldı
banner3

Gemlik Kent Konseyi Engelli Meclisi ülke genelinde başlatılan ve sosyal bir proje olan “Sevgi izi” projesini Gemlik’te hayata geçti.

Gemlik Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ahmet Gazi Memiş yaptığı açıklamasında; “zihinsel engelli, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan yakınlarımızın bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacağı korkusunu hep yaşarız.. Bu sadece Türkiye'de değil tüm dünyada önemli bir sorun. Asıl önemli olan ise bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olması.. Kaybolduğunda nereye gideceğini, ne yapacağını bilemeyecek olması.. Böyle bir durumda ailenin yaşadığı ıstırabın ne kadar büyük olacağını düşünebiliyor musunuz? Ağzı var dili yok, melek gibi bu insanlar son derece savunmasız, her türlü tehlikeye açık ve siz hiçbir şey yapamıyorsunuz.

TV Programcısı ve sunucusu Müge Anlı, kaybolma ihtimali olanlar kişiler için “Sevgi İzi”  isimli bir sosyal proje hazırladı. "Sevgi İzi" adlı proje sayesinde zihinsel engelli, Alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılması sağlanıyor. Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna "Sevgi İzini belirten bir şifreli rakam işleniyor. 'Sevgi İzi' projesi sistemi çok basit uygulamalarla gerçekleşiyor. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla Gemlik Kent Konseyine başvurup formu dolduracak. www.benibuldular.com adresinden alınan numara hastamızın koluna dövme olarak işlenecek. Bu numara hastamızın güvencesi olacak, kayıp kişiyi sokakta gören vatandaşlar kolundaki dövme numarası ile herhangi bir güvenlik birimine gittiğinde sistem üzerinden derhal ailesine ulaşılacak.

   Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ahmet Gazi Memiş, Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Gemlik Özel Kurs ve Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile birlikte Türkan Kuaför Merkezinde bir araya geldiler. 10 öğrenci ve iki yaşlının katıldığı tören ile Sevgi İzi Projesi Gemlik’te hayata geçti. Kurs ve Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Tuğba Yıldız’ın da yer aldığı etkinlikte, Kuaför İşletmecileri Talip ve Türkan Demiralay, Müge Anlı’nın Sevgi İzi Programından alınan numaraları öğrenci ve yaşlıların sağ bileklerine işlediler. Uygulamanın önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28