banner47

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İsmi Gemlik’te Parka Verildi

31 Mart 2015 tarihinde görevi başında teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ismi Gemlik’te sonsuza kadar yaşayacak.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İsmi Gemlik’te Parka Verildi
banner3

31 Mart 2015 tarihinde görevi başında teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ismi Gemlik’te sonsuza kadar yaşayacak. Gemlik Belediyesi tarafından yapılan Sosyal Yaşam Merkezi yanındaki parka Belediye Meclisi kararınca Şehit Savcı’nın isminin verilmesi kararlaştırılmıştı. Adliye binası ile Belediye arasında kalan parkı düzenleyen Gemlik Belediyesi, organize ettiği törenle isim değişikliği yaparak parkı hizmete açtı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Park açılış töreni, Mihraplı Camii Baş İmam Hatibi Musa Coşkun’un Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Namık Kemal Çil, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu’da törende hazır bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler de törene büyük ilgi gösterdiler.

Gemlik Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Parkı açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu aziz vatanda yaşamanın ve önemli hizmetler vermenin bedeller ödemek gerektirdiğini vurgulayarak, “Aziz vatanımız üzerinde gözü olan kirli örgütler, kötü emelleri için bazen de taşeron örgütleri kullanmaktalar” dedi. Şehit Savcı Kiraz ile aynı dönemde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuduklarını bildiren Refik Yılmaz, “Aynı sınıflarda okuduk, aynı okulu, aynı sıraları, aynı yemekhanede aynı yemekleri paylaştık. Allah gani gani rahmet eylesin. O daha geçen seneye kadar Hakkı amcamızın oğluyken, şimdi Gemlik’in bağrına bastığı bir evladı oldu” dedi.

   Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz’da yaptığı duygusal konuşmasında, “Söz konusu vatansa, yeminler ediyorum ki, hiçbir tereddüdümüz olmaz. Oğlumla, abi kardeş gibiydik. Baba oğul ilişkilerimiz çok güzeldi. Ancak onu bizden kopardılar. Yine de bir oğlum daha olsa, onu da bu vatana seve seve şehit veririm” diye konuştu. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, olayın yargı camiasına ve Türkiye’ye yönelik bir saldırı olduğunu kaydederek, Türkiye’yi güçlü yapanın, söz konusu vatansa, gerideki her şeyin teferruat görülmesi olduğunu bildirdi. Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a da teşekkür ederek,  yargı şehidinin isminin sonsuza kadar Gemlik’te yaşayacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut’ta, Mehmet Akif Ersoy’un, “Şüheda Fışkıracak Toprağı Sıksan Şüheda” dizelerini okuyarak, dünya üzerinde en çok şehidin bu topraklar üzerinde çıktığına dikkat çekti.

   Gemlik Müftüsü Muammer Turan’ın dualarının ardından, protokol üyeleri ve şehit babası Hakkı Kiraz, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Parkı’nın açılışını yaptılar. Açılış sonrasında Gemlik Belediyesi katılanlara etli pilav ve ayran ikramında bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER