banner47

Şanlıurfalılar'dan Sert Açıklama

Gemlik Şanlıurfalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Büyükoruç, ilçede yapılan bazı haberlerde sarı ve yeşil renkleri geçti diye şehirlerinin adının kötüye çıkmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Şanlıurfalılar'dan Sert Açıklama
banner3

Gemlik Şanlı Urfalılar Dernek Başkanı Büyükoruç: “Yerel Değil Genel Milliyetçiyiz”

Gemlik Şanlıurfalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Büyükoruç, ilçede yapılan bazı haberlerde sarı ve yeşil renkleri geçti diye şehirlerinin adının kötüye çıkmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bir okul müdürünün karıştığı adli bir olayda, 2001 yılında boyası yapılan okul renklerinin, okul müdürünün de hemşerileri olması nedeniyle, sözde terör örgütü ile birlikte alıntılanarak, algı operasyonu yapıldığını vurgulayan İsmail Büyükoruç, “Biz Urfalılar, yerel değil genel milliyetçiyiz” dedi.

Yönetim Kurulu üyeleri İzzettin Türkmen ve Ahmet Bilgin ile birlikte basın açıklaması yapan Şanlıurfalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Bayakoruç, bütün renklerin terör örgütleri ile anılması halinde Türkiye’de en başta evrensel trafik ışıklarının renklerinin değiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Urfa’nın Türkiye’nin güzide bir futbol şehri de olduğunu anımsatan Büyükoruç, Sarıyı başaktan, yeşilini Peygamberler Şehri oluşundan dolayı, kutsal renkten aldığını vurguladı. “Bu ülke hepimizin” diye konuşan Büyükoruç, “Biz terörü lanetleyen, her zaman terörün ve teröristin karşısında dimdik duran bir halkız. Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Sarı ve Yeşil renkler terörist rengi değildir. Her hangi bir adli olayda sarı yeşil renklerinin kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu algı operasyonuna izin vermeyeceğiz. Gerekirse hakkımızı adli yollarla da arayacağız” diye konuştu.

Dernek Başkanı İsmail Büyükoruç, adli olaya karışan okul müdürü ile de okul ile de, okulun 2011 yılında boyanmış renkleriyle de bir ilgisi olmadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER