banner47

Nedir Bu Made in Gemlik?

1 Ocak'ta açılan kısa sürede 5.000 Gemlikli’yi bir araya toplayan "Made in Gemlik" sayfası nedir? Ne amaçla kurulmuştur? Gemlik halkını neler bekliyor? Kurucusu Serhad Ashan'ın evinde yaptığımız röportajımızla tüm sorularınıza cevap vereceğiz.

Nedir Bu Made in Gemlik?
banner3

1 Ocak'ta açılan kısa sürede 5.000 Gemlikli’yi bir araya toplayan "Made in Gemlik" sayfası nedir? Ne amaçla kurulmuştur? Gemlik halkını neler bekliyor? Kurucusu Serhad Ashan'ın evinde yaptığımız röportajımızla tüm sorularınıza cevap vereceğiz.

Merhabalar Serhad, Made in Gemlik nedir? Kuruluş amacını GemlikLife okurlarıyla paylaşır mısın?

 

Öncelikle ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Made in Gemlik, Türkçe anlamıyla "Gemlik'te Yapıldı / Üretildi" demek. Gemlikteki bir çok insan bilir daha öncesinde Gemlik Style adlı bir klibim oldu. Kral TV, MTV derken Gemlik'i bambaşka bir platformda temsil eder oldum. Sanat hayatım bir yana ben bu şehrin aşığı olarak bilinirim. Her konserimde göğsümü gere gere temsil ediyorum. Ortalama 6 yıldır şehir dışında yaşıyordum. Sonra yuvama geri döndüm ve gördüklerim pek içime sinmedi. Duyduğumuz kötü haberlere merhem olmayı kafama takmıştım. GemlikLife ailesi ile 1 sene önce kurduğum firmam ile ilgili bir röportajımız olmuştu. O röportajda bu oluşumun haberini vermiştim. Bu kadar kapsamlı değildi. Daha çok müzisyenler üstüne bir çalışma olacağını söylemiştim. Ama her açıdan değişime gitmemiz gerektiğini gördüm. Şehrimizin güzelliklerini ortaya çıkarırken, içimizdeki insanların da bunda pay sahibi olmasını planladım. Aramızdaki ressamlar, fotoğrafçılar, şairler, yazarlar, oyuncular ve daha bir sürü yetenek sesini duyuramadan bu heveslerinden vazgeçiyor. Ben onlara bir ışık tutacağımıza inanıyorum. Şehrimizin önemli sanatçıları ve esnafları ile fikir alışverişi yaptıım. Bu projeye kapısını çaldığım herkes destek vermek istedi. Amacımız ücretsiz olarak halka sunum yapmak ve ücretsiz kalmak. Tacize, Cinayete, Siyasete, Rant'a Kavga'ya karşıyız. Bunlar bu şehirde yaşanmayacak değil. Ama biz, bunlarla gündeme gelmeyeceğiz. Biz sadece halkın içindeki ışığı yükseltmek istiyoruz. Sayfamızda yer alacak firmalarda halka kendi firmalarından gönüllü olarak paylaşımlarda bulunacak. Çok farklı bir sistem içinde olacağız ve göreceksiniz çok kısa sürede 100.000 takipçiye ulaşacağız. Zamanla bu şehre herkesi aşık edeceğiz.

Gerçekten iddialı bir giriş yaptınız. Peki, Sanatçılar ve Esnaflardan ne gibi destekler alıyorsun? Gemlik halkını neler bekliyor?

 

Sanatçılarımızla güzel bir etkinlikte buluşacağız. 6 farklı müzik tarzı bir konserde buluşacak. Biletler ücretsiz olarak çekilişle verilecek ve daha yeni başlıyoruz. Ara ara böyle etkinliklerimiz olacak. Esnaflarımızda ortalama 500TL'yi bulan bir hediye dağıtmaya gönüllü oldular. 10 firma dedik ama 25'i göreceğiz gibi geliyor. Her firmaya bir Gemlikli olarak bu adımı attıkları için teşekkürü bir borç bilirim. Kronolojik olarak sıralarsak Ashan Bilişim, Anadolu Müzik Akademi, Baracuda Petshop, Bella Fotoğrafcılık, Berkay Et, Berkef Reklam, Gemlink Tattoo, İmaj Bijuteri, İrem Hobi, Komagene, Livaa Simit Sarayı, Paintball Arena, Palmiye, Vagon Artisan ve daha eklenecek olan firmalar var. Gemlik halkını konserler ve hediye yağmuru bekliyor. Gemlik'i hızlıca renklendireceğiz.
 

22 Ocak'ta gerçekleşecek olan konser hakkında GemlikLife okurlarına detaylı bilgi verir misin?

 

Bu konser değil efsanevi bir buluşma olacak. Pop, Rock, Rap, Türkü gibi birbirinden ayrı müzik tarzlarını şehrimizden olup, şehir dışında bizi temsil eden tüm sanatçılarımızla bir araya toplamaya çalıştık. Sanat ve sanatçı konusunda altın madeni gibiyiz. Ebru Gündeş ile beraber sahne sahne gezen Anıl Can, ayrılmaz ikilisi gitarda profesyonelleşmiş Berkay Buluç, bir de yanlarında bir klarnet ustası var; Mehmet Ali Orman. 3ü 1 arada dediğimiz bu olmalı. Pop kısmımız tamam peki Rock? Rock kısmında bu işe yıllarını vermiş 5 arkadaş var, hepsi Gemlik'in eski sanatçılarıdır. Grup isimleri pek normal değil, adamlar zaten normal bir şey yapmıyor. Bir dinleyin isimleri kadar “Anormal” bir tarzları var. Rock ruhunu derinlemesine yaşatıyorlar. Bir anda yüreğinize dokunuyorken, bir anda çıldırmanıza sebep oluyorlar. Sahnede dikkat çekecek isimlerden olacaklar. Rock ve Rap olmazsa olmazdı zaten. Yıllardır Tv'lerde ve Türkiye'nin her bölgesinde konserlerde Gemlik'i çok güzel temsil eden bir müzik aşığı Yılmaztürk'ü davet ettik. Kırmadı bizi. Yanına müzik yoldaşı Kafkan'ıda alıp bu eğlencede bizi yalnız bırakmayacak. Bu müzik şöleni bağlama sesi olmadan cidden olmazdı. Şubat'ta Türkiye'de ve Avrupa'da tüm müzik marketlerde albümü satışa çıkacak olan Munzur Polatlı bu ekipte yerini alacağını söyledi. İnanın bu isimleri yan yana getirmek cidden zor. Konu para değil ve kendileri ücret almayacak bu konserden. Her şey Gemlik için. Birbirinden ayrı 4 tarzı yan yana getirmeye çalıştığımda inanın tepkileri çok hoşuma gitti. Herkes bu şehirdeki insanlara bir ışık tutmak istiyor. Onlar, içimizden onlar gibi olacak bir nesil çıkmasını istiyor. Bizim de amacımız Gemlik'e bir ışık tutmaktı ve Gemlik'in tüm sanat ışıkları buna vesile oluyor. İnanın heyecanlıyım böyle bir organizasyonun başında olduğum için. Elit Mola Cafe bize kapılarını ücretsiz açıyor. 200 kişi alabiliyoruz ve hiç kimse yalnız gelmesin istedik. Bu yüzden Facebook sayfamızda 100 bilet çekilişle dağıtılıyor. www.facebook.com/madeingemlik sayfamızdan ücretsiz bilet kazanabilirler. Kazanan her kişi yanında istediği birisini alıp gelebilecek. Amacımız beraber güzelliklere, yeteneklere, sanata şahit olmak. Bu konser bizim ilk adımımız. Konserden çok fazla zaman geçmeden bir çekiliş yağmurumuz olacak ve bunlarla bitecek sanmayın. Bu sadece başlangıç. Mutlu günler için çalışacağız. İyilik için var olduk ve böyle devam edeceğiz.


 

Made in Gemlik isminin ingilizce olmasının sebebi nedir?

 

Made in Gemlik dememizdeki asıl sebep üretimle ilgili olmasındandır. Uluslararası ticari bir kavram olarak bilinir. Bir ürününün çıktığı ülkeyi temsil eder. Biz de Gemlik'i uluslararası bir takipçiyle karşılayacağımıza inanıyoruz. Facebook'ta kayıtlı olan 20.000'den fazla ülke dışında yaşayanımız var. Hepsini bir araya toplarken onların da çevresine Gemlik'in nasıl bir yer olduğunu göstereceğiz. Amacımız bu şehri bambaşka bir boyuta taşımak.
 

Hedefleriniz nelerdir ve Facebook sayfanızda bahsettiğiniz halk duvarı hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

 

İnsanların hedeflerine ulaşmasındaki ilk adım olurken şehrimize renk katmak istiyoruz. Sayfamızın duvarına Halk Duvarı adını verdik. Gemlikliler duvarımıza resimlerini, videolarını, sözlerini, yeteneklerini attıkça içinden seçtiklerimizi tüm Gemlik'e taşırken reklam ücretini biz karşılıyoruz.  Aralarından efsane şeyler kesin çıkacaktır. O zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Amacımız insanların yüzünde gülücükler oluşturmak, hedefleri olan insanlara gaz vermek ve içimizdeki iyiliği ortaya çıkarmak. Zamanla herkesin ayak uyduracağı bir düzen oluşturacağız ve inanıyoruz ki Gemlik bu düzeni çok sevecek.

GemlikLife ailesine bu güzel röportaj için teşekkür ederiz.

Takip etmek isteyenler www.madeingemlik.com adresinden bize ulaşabilirler. Sitemiz kapısını şimdilik facebook sayfamıza açıyor. Şuan www.facebook.com/madeingemlik sayfasındayız. Çok yakında içerikle dolu bir şekilde yayında olacak. Facebook sayfamızdaki duvara gönderilenler çoğaldıkça, paylaşılması gerekenleri hızla yayına alacağız.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER