banner47

"Rızam olmadan cami yapıyorlar"

Yeni Mahalle Çukurbahçe mevkiinde eski Belediye başkanlarından Refik Yılmaz döneminde cami yapımı için Müzeyyen Türkan adlı kadının arsasına kamulaştırma yapılıp bedeli ödenmeden cami yapımına başlanmasına vatandaş tepkili.

"Rızam olmadan cami yapıyorlar"
banner3

Yeni Mahalle Çukurbahçe mevkiinde eski Belediye başkanlarından Refik Yılmaz döneminde cami yapımı için Müzeyyen Türkan adlı kadının arsasına kamulaştırma yapılıp bedeli ödenmeden cami yapımına başlanmasına vatandaş tepkili.

Müzeyyen Türkan, yaşlı bir kişi olduğunu, evinin doğalgaz ve elektrik parasını bile ödeyemediğini bu nedenle Bursa'daki çocuklarının yanına gittiğini söyleyerek 960 ada 2 ve 4 parsellerde eski bulunan 80 metrekareli arsasının kamulaştırmadan adeta zorla elinden alındığını ve cami yapıldığını ifade etti.

“O günlerde bize arsanın bedelini ödeyeceklerini söylediler. Rızamız olmadan, bedel ödemeden cami temeli attılar. Böyle bir şey olur mu? Bir cami yapılırken yerini sahibinden rızasını alacaksın. O’nun hakkını ödeyeceksin. Verilen sözler tutulmadı. Seçimlerden sonra belediyeye gittim. Yetkililerden paramın ödenmesini istedim. İnceleyeceğiz dediler. İnşaatı durdurmuşlardı, şimdi yeniden başladı. Param hala ödenmedi. CİMER’e şikayetçi oldum. Gelen cevapta meclisten kamulaştırma kararı çıkarıldığını, 2021 yılında bedelinin ödeneceğini yazılıyor. Bir belediye, vatandaşın üç kuruşluk arsasının bedelini ödemeden nasıl arsasına bir ibadet yeri yaptırır. Bunun dinimizde yeri var mıdır?“ dedi.

“Doğalgaz parası bulamadığım için çocuklarının evine sığındım.” diyen Müzeyyen Türkan, arsasının parasının bugünkü değeriyle ödenmesini istiyor.

SERTASLAN: “ARSA KAMULAŞTIRILMAMIŞ VATANDAŞ RIZASI ALINMAMIŞ”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, göreve geldiğinde Çukurbahçe mevkiinde yapılmakta olan mescit inşaatı konusunda vatandaşın arsalarının kamulaştırılmasının yapılmadığını, arsa alanının 6 bin küsür metre kare olduğunu, 3 bin küsür metre karesinin ise belediye ait olduğunu belirterek: “İmar planında bu yer mescit arsası görülmüyor. İmar planlarında yüzlerce kişiden alınan ve ortak olduğu bir yer. İçlerinde 1 metrekare hissesi olanlar bile var. 2.8 metrekarelik bir pay sahibi asgari ücretli vatandaş bana gelerek yerinin parasını istedi. Bu insan asgari ücretle çalışıyor. Belediye olarak ibadet yeri yaptırıyorsan önce vatandaştan rızalık alacaksın. Bu yapılmamış. Kamulaştırma da yapılmamış, dernek kurdurularak inşaat başlanmış ve temel atılmış.

Ben dernek yöneticilerine tüm pay sahiplerin ad ve adreslerini verdim‘ gidin bu kişilerle konuşun, istekle bağış yapanlardan alın’ dedim. Yapılan yanlış işlerden dolayı vatandaş da, bizlerde sıkıntıya düşüyoruz. Bugünkü değerle kamulaştırma yapılsa 3-4 milyon lira bedel tutar. “dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021, 16:40

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
YORUMLAR
emire karacan
emire karacan - 3 yıl Önce

yorum değil türkan hanımla görüşmek isterim bizimde orda arsamız var

SIRADAKİ HABER