banner47

TOKİ konutlarını yapacak firmaya çiftçi barikatı

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere Mahallesi sınırlarında yapılmak istenen TOKİ konutları için iş makinelerinin, köylülerin tapulu arazilerine ÇED raporu beklemeden çalışmalara başladığı iddia edildi.

TOKİ konutlarını yapacak firmaya çiftçi barikatı
banner3

İZMİR (İGFA)- İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere Mahallesi sınırlarında yapılmak istenen TOKİ konutları için iş makineleri, köylülerin tapulu arazilerinde çalışmalara başladı. ÇED raporu beklenmeden ve vatandaşlara haber bile verilmeden başladığı öne sürülen çalışmalara sert tepki gösteren köylüler, bölgeye gelerek iş makinelerinin çalışmalarını durdurdu. Bölge karakoluna giderek tutanak tutturan köylüler, pazartesi günü de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

YASAL SÜREDE İTİRAZ EDİLDİ

Uzundere Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği Başkanı Süleyman Gür, TOKİ için tapulu mallarına girildiğini söyledi. Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu bir günde, hiç kimseye haber verilmeden köylülerin tapulu arazilerinin iş makineleriyle kazıldığını, yollar açıldığına dikkat çeken Gür, "Dernek olarak, TOKİ konutlarının yapılacağı alanla ilgili imar planlarına yasal süresi içinde itiraz ettik. İtiramıza yanıt beklerken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 9 Nisan'da yani dün ilgili ÇED raporunu yayınladığını gördük. Henüz bu raporu bile incelemeden; üyelerimizle değerlendirmeden iş makineleriyle tapulu arazilerimize tecavüz edildi. Toprak yerinden kaldırıldı, yol genişletme çalışmaları yapıldı" açıklamasında bulundu.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Haberi alan köylülerin, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için başlarına bir şey gelmesin diye çiftçi belgelerini yanlarına alarak bölgeye gittiklerini belirten Gür; "Müdahale sonucu çalışmalar durdurulmak zorunda kalındı. Devamında karakola ve Karabağlar Belediyesi'ne bilgi verildi. Zabıtalar tutanak tuttuktan sonra iş makineleri alandan ayrıldı. Ancak biz gerekli tespitleri yaptık. Pazartesi günü de kaymakamlıkta ayrı bir tutanak tutulacak. Kısıtlamanın olduğu bir günde bu aceleci tavrı anlamakta zorlanıyoruz!" ifadelerinde bulundu.

Dernek Avukatı Naciye Gür de, pazartesi gününden itibaren yasal olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayarak, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Belki de ÇED olumlu belgesi alamayacaklar. Kısıtlamanın olduğu bir gün özel şahıs parsellerine yönelik bu müdaheleyle ilgili dernek üyesi köylülerimizin hakkını arayacağız" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23