banner47

Rektör Baksın Kendi İşine

Bursa Mahalle Afet gönüllüleri Dernek Başkanı Yusuf Yumru Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde bulunan Hukuk fakültesinin kaldırılması açıklamalarına karşı tepki olarak yazılı açıklama yaptı .

Rektör Baksın Kendi İşine
banner3

Yumru yazılı açıklamasında son günlerde kamuoyunu meşgul eden konu her sivil toplum örgütünü üzdüğü gibi bizi de derinden üzmüştür, onun içindir ki bütün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Gemlik halkı üniversite için zamanında tek vücut mücadele etmiştir ve yapılmak istenen işleme karşıda tek vücut olarak mücadelesini fazlasıyla verecektir.

Sayın Rektörün açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz ,onun içinde diyoruz ki Sayın Rektör buradaki öğrencilerin taleplerini karşılamak için üzerine düşeni yapsın kendi yapması gerekeni yapsın gerek Gemlik Belediyesi gerek bağışçı Vakıf gerekse Gemlik halkı bugüne kadar yapılması gerekenleri nasıl yaptıysa bugünden sonrada gereğini yapacaktır.Biz mevcut yerleşkenin sıkıntıları yok demiyoruz ,öğrencilerin sorunlarından da habersiz değiliz .Ancak mevcut sorunlara çözümü buradan bölüm kaldırarak çözülemiyeceğini söylüyoruz . Yapılması gereken ne varsa Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla masaya oturup çözüm bulunmalıdır diyoruz.

Umarız sayın Rektörün başka ince hesapları yoktur ,eğer varsa da bunu ilimin ışığının saçıldığı bir yer üzerinden yapmamalıdır 

Zira  2002'de Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile 293 dönüm arazi Uludağ Üniversitesine tahsis edilmiştir. Tahsis işlemleri 2004 yılında tamamlanarak arazinin devri gerçekleşmiştir.
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfının, Meslek Yüksek Okulu ve Hukuk Fakültesi binalarının yapımını gerçekleştirmesinden sonra da, 21 Mayıs 2007 tarihinde Uludağ Üniversite Senatosunun aldığı bir karar ile ismi “Gemlik Sunğipek – Asım Kocabıyık Yerleşkesi” olmuştur.Uludağ Üniversitesine tahsisi istenirken, zamanın rektörü, Uludağ Üniversite'sine onayı alınmış olan Hukuk Fakültesini Gemlik'te açma sözü vermiştir. Bu söz üzerine Gemlik halkı 293 dönümlük Sunğipek arazisinin tahsisine onay vermiştir. Meslek Yüksek Okulu binasını şartsız yapan Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı, Hukuk Fakültesi binasını “Hukuk Fakültesi'nden Başka Maksatla Kullanılamaz” şartını yapım protokolüne yazdırarak yapmıştır. Sayın Rektör bunlardan bihaber midir ,kamu oyuna bir açıklama borçlu değil midir?

Şunu çok iyi bilmeli ki Gemlik halkı küçük işlerle uğraşmaz , bırakın bölüm gönderilmesi mücadelesini asıl nihai hedefi bağımsız üniversite olan bir şehiriz denildi.

Afet Gönüllüleri olarak rahmetli Asım beyi vefatının üçüncü yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28