banner47

Gemlik'te Coşkulu Şeb-i Arus

Gemlik'de, yapılan Şeb-i Arus etkinliği binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gemlik'de, ünlü düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri anısına düzenlenen "Şeb-i Arus Gecesi" etkinliği yoğun ilgi gördü.

Gemlik'te Coşkulu Şeb-i Arus
banner3

Fotoğraflar için tıklayınız

Gemlik Belediyesi'nin Kültürel etkinlikler kapsamında organize ettiği Şeb-i Arus Gecesi büyük ilgi gördü. Hz. Mevlana'nın ölüm yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen gece Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğünün katkılarıyla Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Karabaş-i Veli Tekkesi Semazenlerinin yer aldığı gecede Sema Gösterisi büyük beğeni topladı. Hz. Mevlana Celalettin Rumi’nin 742. Ölüm yıldönümü nedeniyle organize edilen ve Gemlik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Şeb-i Arus Vuslat törenine Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve eşi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ahmet Adil Tunç, Gemlik Ak Parti İlçe Yönetiminden İsmail Topkaç ve çok sayıda davetli de katıldı. 

Video için tıklayınız...

Hz. Mevlana Celalettin Rumi'nin ölüm gününe doğum günü, Şeb-i Arus diyen bir insan olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Karabaş-i Veli Tekkesi Üstadı Mustafa Özbay, Hz. Mevlana Celalettin Rumi'nin iftihar tablosu adını verdiği yaşam öyküsünün tüm dünyaya örnek olmuş bilinen ve bilinmeyen yanlarını anlattı. Mevlana'yı, "Sevgiyi tüm dünyaya taşımış, her varlığı, her canlıyı, her insanı kusurlarıyla kabul etmiş, erdemli insanın adıdır Mevlana" diye açıklayan Üstat Mustafa Özbağ, Mevlana'nın beslendiği kaynağın da Kuran ve Allah'ın resulü Hz. Muhammed olduğunu söyledi.

Hazreti Mevlana'nın Müslüman adam, tarikat piri ve Allah desturu olduğunu ifade eden Özbağ, Pir'in sözlerinin her insan ilin kılavuz olduğunu belirtti. Sadece sözleri değil, gönlüyle de kılavuz olduğunu anlatan Mustafa Özbağ, sadece Türkler ve Müslümanlar için değil, Batı dünyası, Hıristiyanlar ve İranlılar için de Mevlana'nın önemli bir kişilik olduğunu kaydetti. Üstat Mustafa Özdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı'ya hediye takdim ederken, Avcı’da Özbağ’a çiçek sundu.
Semazenlerin gösterimi devam eden gecede, Karabaş_i Veli Derneği semazenleri ve sema gösterim grubu ilgiyle izlendi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28