banner47

Gemlikli Balıkçılar Tepkili

Gemlik balıkçılar derneği başkanı Zeki Hazar, üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, olta Balıkçılığının ticarete dönüştüğünü, oluşan yasadışı ve haksız kanancın adeta korsan taksiciliğe benzediğini söyledi...

Gemlikli Balıkçılar Tepkili
banner3

Gemlik balıkçılar derneği başkanı Zeki Hazar, üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, olta Balıkçılığının ticarete dönüştüğünü, oluşan yasadışı ve haksız kanancın adeta korsan taksiciliğe benzediğini söyledi.

Dün Gemlik Balıkçılar derneği önünde yaptığı basın açıklamasında, olta balıkçılığının kanunda açıkça  belirtildiği üzere 18-60 yaş arası sportif ve dinlenme amaçlı olması, ve izin alınması gerektiğini, uymayanlara 200 lira para cezası, eğer bu av ticari amaç taşıyorsa 20.000 (yirmibin) lira para cezası uygulanmasının kanunda açıkça belirtildiğini vurgulayarak yetkililerin gerekli önlemi almasını istedi.

Olta balıkçılığı adı altında yapılan av sonrası tutulan balıkların artık tezgahlarda alenice ve tabelalar önünde pazarlanmaya başlandığını söyleyen Hazer, bu korsan satışa ilgililerin dur demesi gerektiğini vurguladı. Balıkçılar Derneği üyelerinin her birinin ruhsatlı, plakalı ve vergiye tabi olduğunun altını çizen Hazer, haksız rekabet artık o kadar büyüdü ki, artık olta balıkçılığı adı altında küçük tekne alan her oltacı, ağ bile atmaya başladı. Hatta işi daha ileriye götürüp Bursa balık haline bile satmaya başladılar dedi.

Haksız rekabetin yanında kayıt dışı ve vergi ziyaına neden olan olta balıkçılığı adı altındaki korsan ticarete yetkililerin bir an önce önlem almasını isteyen S.S. Merkez Su ürünleri kooperatifi ve Gemlik balıkçılar derneği yöneticileri bunu yapanların  kendilerine ek gelir olarak yaptığını, oysa kendilerinin tek geçim kaynaklarının balıkçılık olduğunun altını çizdiler.

Gemlik ve kurşunlu Balıkçı barınakları ile ilgili olarak Gemlik ve bursa büyükşehir Belediye başkanlarından bir an önce eksikliklerin giderilmesini isteyen yöneticiler; Elektrik, su ve tuvalet ihtiyaçları başta olmak üzere mevcut sorunlara acil çözüm istiyoruz dediler.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 10:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamza Bayraklı
Hamza Bayraklı - 3 yıl Önce

Aç köpekler ! Adamlar 2-3 kilo balık tutmuş. Bir kısmını satmış onu çok görüyorlar. Sanki deniz babalarının malı.

SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28