banner47

Pekgirgin'den "Ergen İletişimi" Semineri

GemlikLife Yazarlarından Uzman Psikolog Işık Pekgirgin Gemport Gemlik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlere “Ergen İletişimi” konulu seminer sundu

Pekgirgin'den
banner3

GemlikLife Yazarlarından Uzman Psikolog Işık Pekgirgin Gemport Gemlik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlere “Ergen İletişimi” konulu seminer sundu

Gemport Gemlik Anadolu Lisesi, Haziran dönemi seminer çalışmalarında sahasında  uzman isimleri okula davet ederek öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyor.

Okulun dünkü konuğu  2 ay kadar önce ilçemizde çalışmaya başlayan ve GemlikLife Ailesi'ne katılan Uzman Psikolog Işık Pekgirgin oldu.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen seminerde öğretmenlere ergen iletişimi hakkında açıklayıcı bilgiler sunan Uzman Psikolog Pekgirgin; öğretmenlere ergenlik dönemi sorunları, bunlarla başa çıkma yöntemleri, ergen öğrencilerin özellikleri, onlara nasıl yaklaşılması gerektiği, öğretmen ve ailelere düşen görevler gibi başlıkları anlattı.

Pekgirgin, ergenlik dönemine giren öğrencilere karşı ailelerin ve öğretmenlerin ergenlik psikolojisi ve gelişimi hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini belirterek, “Bu zorlu süreçte gençle fazla çatışma yaşamadan sorunların üstesinden gelmeye çalışmalısınız. Genç için zor; ama geçici olan bu dönemin bir süreç olduğu unutulmamalı. Ona destek olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız.” dedi.

Ergenlik döneminde öğrencinin artık ebeveyne bağımlılıktan kurtulup kendi kimliğini bulmak istediğini vurgulayan Psikolog Işık Pekgirgin, “Bu dönemde onların birer birey olduğunu unutarak yıkıcı eleştirilerde ve öğrencinin kendine olan güven ve inancını zedeleyici yorumlarda bulunulmamalı. Aileler ile eğitimciler arasındaki iletişim kuvvetli olmalı ve doğru bir iletişim kurulmalı.” diye konuştu.

Pekgirgin, ailelerin dikkatli olması gerektiğini ifade ederek “Bizim gibi toplumlarda ergenlik dönemi çok önemlidir. Ergenlik döneminde çocuk yeni bir kimlik kazanmaya başlar: Fazla uyur. Ev dışında fazlaca vakit geçirmek ister. Bedensel değişmeyle birlikte kendine güven duygusu gelir. Bedensel büyümenin erken veya geç olması bazı güven problemlerini beraberinde getirebilir.” dedi.

Öğretmen-öğrenci ilişkileri hakkında da bilgiler veren Uzman Psikolog Pekgirgin, öğretmenlere öğrencilere karşı güler yüzlü olmaları tavsiyesinde bulundu. “Asık suratlı bir kişi sizin de enerjinizi düşürür. Siz öğretmenler de  öğrencilere kızgın suratla değil tebessümle yaklaşın.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28