banner47

Pazarcı Esnafına Yönetmelik Brifingi

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren sokak pazarlarının kapanacağını vurgulayan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Gemlik Belediyesi tarafından yapılan Kapalı Pazar yerinin ihale sürecinin yanı sıra, pazarcı esnafı yönetmeliği konusunda Salı Pazarı esnaflarına brifing verdi.

Pazarcı Esnafına Yönetmelik Brifingi
banner3

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren sokak pazarlarının kapanacağını vurgulayan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Gemlik Belediyesi tarafından yapılan Kapalı Pazar yerinin ihale sürecinin yanı sıra, pazarcı esnafı yönetmeliği konusunda Salı Pazarı esnaflarına brifing verdi. Gemlik Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, Pazarcılar Derneği Başkanı Atilla Yağcıoğlu’nun yanı sıra Gemlik Belediyesi Teknik sorumluları ve Zabıta Müdürü Erol Bütün’ün de katıldığı toplantı, Kapalı Pazar yeri C Blok’ta gerçekleşti.

Hükümetin aldığı karar ile çevre koşulları, trafik sorunları, itfaiye-ambulans gibi güvenlik araçlarının geçişleri açısından yeni yılda sokak pazarlarının olmayacağına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Gemlik’te de Salı ve Cumartesi pazarlarının kapanacağını söyledi. Gemlik Belediyesi tarafından yapılan Kapalı Pazar Yerinin ihale sürecini tamamlamak üzere olduklarını anlatan Kadir Erol, Gemliklilerin yanı sıra, pazarcı esnafı ve meslek odalarının da görüşlerini alarak, Pazar yerleri yönetmeliğine uygun bir ihale gerçekleştireceklerini açıkladı. Eylül ayında ihale aşamasına getirmeyi hedefledikleri Kapalı Pazar yerinde önceliğin Gemlikli pazarcılarda olduğunu bir kez daha yineleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Kapalı Pazar yerini, yapılan anket sonucu Gemliklilerin ortak talebi doğrultusunda Salı ve Cumartesi günleri açmayı planladıklarını kaydetti.

Pazarcı esnafının 10 yıllık kira üzerinden ihaleye girebileceğini ve ihaleyi kazanan esnafın tapudan 10 yıllığına kendi adına yerini tescilleyebileceğini belirten Kadir Erol, “Sizleri mağdur etmeden, yönetmeliğin verdiği yasalar çerçevesinde ihaleye çıkıp, tamamlanan Kapalı Pazar yerini açmayı planlıyoruz” dedi. Pazarcı esnafının sorunlarının yanı sıra itirazlarını da dinleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, “İhale yerine Kura çekilsin” önerisinin, yönetmeliğe uymadığını hatırlattı. Perşembe pazarında Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın kura çekimi yaptığını anımsatan Kadir Erol, bir esnafın şikâyeti üzerine konunun mahkemelik olduğunu anlatarak, Perşembe Pazarının boşaltılmak zorunda kalındığını vurguladı. Yönetmeliğin Kura çekimine izin vermediğini bildiren Erol, ihale yapılacağını ve bir pazarcının en çok iki yer satın alabileceğini sözlerine ekledi.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Pazarcılar Derneği ile birlikte Pazarcı esnafıyla daha sık bir araya geleceklerini de anlatarak, yönetmelik çerçevesinde en adil çözümün bulunacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28