banner47

Asım Kocabıyık'ın Köyünde 13.Katmer Şenliği

Gemlik'in en büyük değerlerinden biri olan ve üç yıl önce aramızdan ayrılan Borusan Holding'in kurucusu Asım Kocabıyık'ın doğup büyüdüğü köy olan Afyonkarahisar, Sinanpaşa ilçesine bağlı Tazlar'da gelenekselleşen katmer şenliği dolu dolu geçti.

Asım Kocabıyık'ın Köyünde 13.Katmer Şenliği
banner3

Gemlik'in en büyük değerlerinden biri olan ve üç yıl önce aramızdan ayrılan Borusan Holding'in kurucusu Asım Kocabıyık'ın doğup büyüdüğü köy olan Afyonkarahisar, Sinanpaşa ilçesine bağlı Tazlar'da gelenekselleşen katmer şenliği dolu dolu geçti.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Doğası ve yeşilliği ile kendine hayran bırakan Tazlar köyünde yıllardır yapılan ve geleneksel hale gelen Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleşen Tazlar Katmer Şenliği 9-10 Temmuz’da yaklaşık beş bin kişinin katılımıyla yapıldı. İstanbul ve Gemlik'ten yoğun katılımın gerçekleştiği şenliğe, Kocabıyık ailesi ve Borusan Holding yönetimi, aileleri ve Gemlik Afyonkarahisarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hıdır Erdem'de katılım gösterdi. Şenlik, Ramazan Bayramından hemen sonra 9 Temmuz Cumartesi günü saat 12.30’da misafirlerin ve köy halkının katılımıyla başladı. İstiklal marşı ve şehitler için saygı duruşu ile devam eden şenlikte, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da birer konuşma yaptı.

Köy Muhtarı Hidayet Ünal da şenlikte yaptığı konuşmada, 13. Katmer Şenliğinin güzel bir havada ve güzel misafirlerle birlikte gerçekleştiğini belirterek, misafirlere ve köy halkına hoş geldiniz dedi.

Konuşmaların ardından Tazlar Halk Oyun Gurubu Tazlar Ateşi sahne aldı. Ardından şişme oyunları, tırmanma, rodeo, halat çekmek, ip oyunları, sumo güreşi oyunu, voleybol ve daha pek çok oyun köy halkı tarafından sergilendi. Kıran kırana mücadelenin yaşandığı voleybol turnuvasında ise Genel Yayın Yönetmenimiz Feyzi Sarıkaya'nın da yer aldığı takım şampiyon oldu.

Oyunların ardından , Gemlik Afyonkarahisarlılar Derneği yönetiminden olan 13. Tazlar Katmer Şenliği Komite Başkanı Şenol Ünal şenlikle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Ünal konuşmasında, bu şenliğin yapılmasında desteğini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza, şenlik programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tazlar Katmer Şenliği her geçen yıl giderek büyüyen gelişen ve önemini artıran bir şenliktir. Herkese iyi eğlenceler diliyorum." dedi.

Turgay Başyayla’ya İlgi Yoğundu

Konuşmanın ardından havai fişek gösterisi yapıldı. Daha sonra O Ses Türkiye yarışmacılarından Büşra sahneye çıktı ve Tazlarlıları coşturdu. Büşra’nın ardından Program yapımcısı ve sanatçı Turgay Başyayla sahneye çıktı. Turgay Başyayla, konserin öncesinde Tazlarlı ve Tazlar dışından gelen misafirlerin hatıra fotoğrafı isteklerini kırmadı.

Asım Kocabıyık İçin Mevlid Okutuldu

Şenliğin ikinci günü ise Asım Kocabıyık başta olmak üzere tüm Tazlarlı ölmüşler için mevlid okundu, Tasavvuf müziği eşliğinde yapılan mevlitte etli pilav dağıtıldı.

Şenliğin son bölümünde, sponsor firmalara ve şenlikte yapılan oyunlarda derece elde edenlere plaket takdim edildi. Misafirlere ve yöre halkına lokum ve katmer dağıtımının ardından şenlik sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER