banner47

MHP’den İlginç Protesto

Gemlik Belediye Meclisi Kasım ayı olağan ilk oturumu Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı. Refik Yılmaz başkanlığında toplanan Belediye Meclisinin Kasım ayı ilk oturumu ilginç bir protestoya sahne oldu.

MHP’den İlginç Protesto
banner3

Gemlik Belediye Meclisi Kasım ayı olağan ilk oturumu Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı. Refik Yılmaz başkanlığında toplanan Belediye Meclisinin Kasım ayı ilk oturumu ilginç bir protestoya sahne oldu. 24 Ekim’de yapılan ve 2017 yılı tahmini gelir ve gider bütçesinin görüşüldüğü olağanüstü mecliste yaşanan “söz kesme” polemiği 10 gün sonra yeniden gündeme geldi.

MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı eleştiriye tahammülü olmamakla eleştirerek, el dövizi ile 5 dakikalık susma hakkını kullanarak protesto ettiklerini açıkladı. “Haklı da olsa eleştiriye tahammül edemem. Belediye Başkanı” yazılı el dövizli protestoya, CHP’liler de destek verdi.

"Kaybedecek 5 Dakikamız Bile Yok"

Protesto eylemi öncesinde Osman Doğan’ın eleştirilerini yanıtlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a, “Şu an MHP’lilerin sessizliğini dinliyoruz” diyerek, karşı çıkan CHP’liler, 5 dakikalık susma eylemine destek olurken, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Kaybedecek beş dakikamız bile yok” diyerek, açıklamalarda bulunup tepki gösterdi.

 

 

Dairelerden gelen tekliflerin ilgili komisyonlara gönderilmesiyle başlayan Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumunda, İmar Komisyonu raporları da görüşülüp karara bağlandı. Önergelerin de görüşülmesi sonrasında gündem dışı söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı eleştirel konularda dinlemeyip, söz kesmekle suçladı. 5 dakikalık susma haklarını kullanarak, protesto eylemi yapacaklarını açıklayan Osman Doğan, dövizli protestosunu başlattı. CHP’lilerin de sözlü ve eylemsel desteği Ak Partili Meclis üyeleri tarafından itibar görmedi. Protesto eylemi devam ederken, “Kaybedecek beş dakikamız yok” diyerek, eleştirileri yanıtlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bütçe görüşmelerinde MHP’lileri gündemi saptırmakla suçladı. Gemlik Belediyesi olarak Bursa’nın en güzel Kapalı Pazar yerini yaptıklarını vurgulayan Refik Yılmaz, her oturumda bunu gündeme getiren MHP’yi, temcit pilavı siyaseti yapmakla itham etti. MHP ve CHP’lilerin 2014 Yerel seçimleri öncesinde de Kapalı Pazar Yerini dillerine doladıklarını anımsatan Refik Yılmaz, “Ama vatandaş seçimlerde sizin bu sözlerinize itibar etmedi. En iyi projelerimizden birisi olarak gördüğümüz bu projenin her oturumda gündeme gelmesinin bütçe ile bir ilgisi yok. Ben kendi hukukumu koruyorum. Muhalefet de kendine çeki düzen verecek. Yoksa aynı karşılığı her seferinde alırsınız” dedi. CHP’li Özgür Aksoy’un gündem dışı konuşmaların meclis oturumu sonrasına değil, meclis başında yapılması önerisine de değinen Yılmaz, “Vakit kalırsa Gemlik halkının gündemini, sorunların çözümünü yaparız diye bir şey söz konusu olamaz. Önce Gemlik’in sorunları görüşülür, vakit kalırsa gündem dışı konuşmalar olur. Kaldı ki biz buna karşı değiliz. Gemlik’in bütçe görüşmeleri bile 4 saat sürdü. Geçen yıl 7 saat sürmüştü. Sabaha kadar da sürebilir ancak vatandaşın itibar etmediği, Gemlik halkının gündeminde bulunmayan konularla meclise gelmeyin” diye konuştu.

CHP’li Özgür Aksoy grubu adına MHP’ye destek veren konuşmalar yaparken, CHP’li Galip Gür’de, daha önceki mecliste verilen ancak cevabı alınmayan önergelerle ilgili bilgi istedi. Ak Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu’da bütçe görüşmelerinin ve faaliyet raporlarının görüşüldüğü meclisler içinde en uzun süren belediye meclis oturumlarının Gemlik oturumları olduğuna dikkat çekerek, Osman Doğan’a katılmadığını anlattı. Barutçuoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayıp, şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dilerken, vefat eden Korkut Özal’a da rahmet diledi.

Gemlik Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumu 7 Kasım Pazartesi günü saat 17.00 de yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER