banner47

Meclis’ten Darbe Teşebbüsüne Kınama

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumunun ana konusu 15 Temmuz Darbe Kalkışması oldu.

Meclis’ten Darbe Teşebbüsüne Kınama
banner3

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumunun ana konusu 15 Temmuz Darbe Kalkışması oldu. 14 Maddelik İmar ve Plan ve Bütçe Komisyonu Raporlarını tartışarak, kısa sürede karara bağlayan Gemlik Belediye Meclisinde grubu bulunan Ak Parti, MHP ve CHP’li Meclis üyeleri birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde, darbe girişimine ortak tavır takınarak, kınama yaptılar.

Ak Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu, “Türk Devletine ve Milletine büyük geçmiş olsun. Allah bir daha böyle karanlık geceleri bizlere göstermesin” dedi. Muhalefet partilerinin yanı sıra darbeye büyük direniş gösteren vatandaşlara da teşekkür eden Ercan Barutçuoğlu, “Ulvi milletimiz göğsünü siper etti, tankların, helikopterlerin, silahların önünde göğüslerini siper etti. Tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Onların kahramanlıkları sayesinde istikbalimiz kurtuldu” diye konuştu.

MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan’da, “Demokrasiye ve milletimize yönelik bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Milletimiz bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri affetmeyecektir” dedi. MHP’li Kenan Çakır’da Osman Doğan ile birlikte bombalı saldırılara ve provokasyonlara karşı daha dikkatli olunması gerektiğine işaret ederek, güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ettiler. CHP’li Özgür Aksoy’da, “Bu alçakça saldırı girişimini dolambaçsız, amasız, fakatsız lanetliyoruz. Hükümetimizi Kararlı duruşu nedeniyle kutluyoruz. Bu süreçte en büyük mücadeleyi de halkımız verdi. Kararlı bir duruş ve saygınlık uyandıran bir direniş gösterdiler. CHP olarak zaten tek yolun milletin iradesi olduğunu söylüyoruz. Sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözüyle tamamlıyorum” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, cuntacılığa soyunup, darbecilikle ülke yönetimine gelmek istemeyi eşkıyalık olarak nitelendirerek, canilerin hevesinin kursaklarında kaldığını açıkladı. Kandırılan Mehmetçikleri bu hain girişimden ayrı tutmak gerektiğini anlatan Refik Yılmaz, alçakça saldırıyı Gemlik Belediye Meclisi olarak hep birlikte şiddetle kınadıklarını söyledi. Yılmaz, “Gün birlik olma günüdür. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER