banner47

Gemlik Sivil Toplum Kuruluşları Demokrasiye Sahip Çıktı

Gemlik Kent Konseyi öncülüğünde bir araya gelen Gemlik’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, darbe girişimine sert tepki gösterirken, demokrasiye sahip çıktılar.

Gemlik Sivil Toplum Kuruluşları Demokrasiye Sahip Çıktı
banner3

Gemlik Kent Konseyi öncülüğünde bir araya gelen Gemlik’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, darbe girişimine sert tepki gösterirken, demokrasiye sahip çıktılar. Çok sayıda oda ve hemşehri derneğinin yanı sıra, kültürel dernekler ve muhtarların da katıldığı demokrasiye sahip çıkma toplantısında, 30’a yakın STK ortak bildiriye imza attı.

Yapılan ortak açıklamada, “15 Temmuz gecesi demokrasimize ve Milli birliğimize yönelik başlatılan alçakça saldırı başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, muhalefet liderlerimiz, Milli Kurumlarımız,  Güvenlik Güçlerimiz ve Aziz Milletimizin dik duruşu  ile  önlenmiştir. Kurumlarımızın ve Toplumun her kesiminin birlikte ortaya koyduğu özlenen bu tablonun devamını dilerken, milli birliğimize ve vatanımıza kasteden FETÖ terör örgütünü de  lanetleniyoruz. Bu menfur saldırıyı canları pahasına önlemeye çalışan şehitlerimize Yüce Mevla’dan  rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu süreç bize göstermiştir ki; millet olarak birlikteliğimizi bozmadığımız sürece Milli Birliğimize yönelik hiçbir terörist faaliyet amacına ulaşamayacaktır. Bu menfur saldırı bize, terör örgütünün tüm kurumlarımızda örgütlendiği göstermiştir.  Devletin bekası ve Milli Birliğimizin ilelebet ayakta kalabilmesi için devletimizin tüm kurumlarına sızan son terörist temizleninceye kadar bu temizlik hareketi devam ettirilmelidir.

Gemlik'teki STK’lar olarak bu haklı mücadelenin sonuna kadar yanlarında olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz” denildi.

Konuşmalarda tüm dernekler darbe girişimini lanetledi. İlçemizi ve ülkemizi ilgilendiren konularda çok hızlı bir şekilde bir araya gelinerek ortak karar alınması kararlaştırıldı.

Derneklerin birbirlerini ve yaptıkları faaliyetlerinin yakından tanınmasına yönelik tanım toplantılarının yapılması kararlaştırıldı.İlçemizde yapılacak olumlu her türlü faaliyetlere birlikte katılım kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER