banner47

Marmarabirlik'ten Gemlik'e Dev Tesis

Türkiye'nin önde gelen zeytin üreticisi Marmarabirlik, Gemlik Belediye Meclisi ile yapılan görüşme sonrası Zeytinin Başkenti Gemlik'e dev bir tesis kuracaklarını açıkladı.

Marmarabirlik'ten Gemlik'e Dev Tesis
banner3

Gemlik Belediye Meclisi ve Marmarabirlik arasında yapılan görüşmede yapılan takasla şu an kamyon garajı olarak kullanımda olan 15 dönümlük arazide Marmarabirlik'in dev bir zeytin işleme tesisi kuracağı kesinleşti. Yapılacak olan zeytin işleme tesisinde paketleme, depolama ve sevkiyat işlemlerinin de yapılacağı ve kimyasal kullanılmayan, hijyenik, damak tadı odaklı bir üretimin sağlanacağı belirtildi.

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bostancı ve 72 Sayılı Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. 66 Sayılı Tır Kooperatifi Başkanı Fehmi Aslan'ın da olduğu masada Modrn Gemlik Zeytin İşleme Merkezi görüşüldü. Tesisle ilgili detaylar istişare edildi. Toplantı sonrası açıklama yapan Hidamet Asa "Zeytin'in Başkenti Gemlik'e böylesi önemli ve güzel bir yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu. Üretimdeki hijyen standartlarının diğer işletmelere de örnek teşkil edeceğini belirten Asa, en önemli hedefin tüketimdeki damak zevkini daha üst seviyelere çıkarmak olduğunun altını çizdi.

Toplantı sonrası Hidamet Asa ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Gemlik Zeytini'nin marka değerinin daha da artacağına inandığını belirtti. Yapılan açıklamada Gemlik Zeytin İşleme Tesisi için projelendirme ve ihale işlemlerinden hemen sonra temel atılacağının altı çizildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28