banner47

Asım Kocabıyık Camii'nde İlk Cuma Namazı Kılındı

2014 yılında inşaatına başlanan Gemlik Asım Kocabıyık Camii'nde ilk cuma namazı Gemlik Halkı ve protokolün katılımıyla kılındı.

Asım Kocabıyık Camii'nde İlk Cuma Namazı Kılındı
banner3

2014 yılında inşaatına başlanan Gemlik Asım Kocabıyık Camii'nde ilk cuma namazı Gemlik Halkı ve protokolün katılımıyla kılındı.

Gemlik'in yeni merkez camii Asım Kocabıyık Camii'nde ilk cuma namazı Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Borusan Yöneticilerinden Mustafa İzgi, Devlet Hastanesi Baş Hekimi Şahmeran Çelenkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Müftüsü Muammer Turan ve Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Ercan Barutçuoğlu, Vedat Büyükgölcigezli, Kadir Erol, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarların katılımıyla kılındı. Namazdan önce vaaz veren Gemlik Müftüsü zenginlerin yoksullara karşı görevlerine ve Hz. Muhammed'in bu konudaki hadislerine değindi. Gemlik Halkı'nın da yoğun katılım sağladığı namaz, huşu içerisinde edâ edildi.

Uhrevi bir atmosferde geçen cuma namazı esnasında Belediye Başkanı Refik Yılmaz en ön safta yer aldı. Namaz sonrasında Dokuz yüz metrekarelik kapalı alana sahip camide bin 500 kişinin namaz kılabildiğini ve Gemlik'in en önemli ihtiyaçlarından birinin bu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yılmaz, "Gemlik'imizin yeni bir camiye ihtiyacı vardı. Çok şükür bu sorun giderildi. Bu caminin yapılmasında çok büyük pay sahibi olan Borusan Holding'e teşekkürlerimi sunuyorum. Biz Asım Kocabıyık ile sağlığında bu projeyi istişare etmiştik, çok şükür hayata geçirdik cemaatimize hayırlı olsun" dedi.  Gemlik Müftüsü ise Gemlik'e yakışan bir cami olduğunu belirtirken "İlçemizde böyle güzel bir cami olması bizi çok mutlu etti. İnşallah daha güzel hizmetleri görmek hepimize nasip olur" şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER