banner47

Gemlik’te Tasavvuf Dolu Gece

Gemlik Belediyesi 2016 yılı Ramazan Ayı Kültürel Programları kapsamında organize edilen “Geleneksel Ramazan Ayı Şenlikleri” devam ediyor.

Gemlik’te Tasavvuf Dolu Gece
banner3

İskele Meydanı Festival alanında daha önce Hacivat-Karagöz Ortaoyunu ile şenlik programını başlatan Gemlik Belediyesi, bu kez Tasavvuf Musikisi ile dolu unutulmaz bir gecenin mimarı oldu. Gemlik Roman Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Tasavvuf Musikisi Korosu, Sokak İftarlarının ardından geniş bir repertuar ile İskele Meydanında sahne aldı.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Belediye Meclis Üyeleri Ercan Barutçuoğlu ve Emir Kantur’un da izlediği Tasavvuf Musikisi ve İlahi şöleni ayakta alkışlandı. Gemliklilerin de yoğun ilgi gösterdiği konserde, Dernek Başkanı Ergün Taşoğlu’na çiçek takdim eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemliklilerin Ramazan ayını kutlayarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Koro ile birlikte bir kez daha sahne alan ve Türk Tasavvuf Musikisinin yanı sıra seçkin ilahi eserleri de koro ile birlikte seslendiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ayakta alkışlandı. Yılmaz, Ramazan ayı şenliklerinin devam edeceğini ekledi.

Semazen Gösterisi ile renklenen Tasavvuf Musikisi Konseri, gece geç saatlere kadar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28