banner47

MAG'dan Çarpıcı Deprem Açıklaması

Mahalle Afet Gönüllüleri gündemdeki KHK hakkında çok sert açıklamalarda bulundu!

MAG'dan Çarpıcı Deprem Açıklaması
banner3

Mahalle Afet Gönüllüleri gündemdeki KHK hakkında çok sert açıklamalarda bulundu!

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf YUMRU  yaptığı yazılı açıklamada Sayın YILMAZ sayesinde ilçemizde DEPREM gerçekleşmiş oldu çok şükür ki can kaybımız yok!

"Bildiğiniz üzere depremler meydana geldikleri yerlerde ciddi oranda can ve mal kaybına yol açarlar,

Sayın YILMAZ 'ın yaptığı bilimsel desteği olmayan ulusal basında farklı yerel basında farklı ve uçubuçağı açık olan KHK kararı ilçemizde ciddi maddi kayıplara ve psikolojik sorunlara yol açmıştır. 1999 Marmara depreminden sonra ilçemizin afet risklerine yönelik çalışmalar düzenli yapılmadığı halde afet riski bu gün ortaya çıkmışcasına halkımızda paniğe yol açan açıklamaların halkımızın can güvenliğine yönelik olduğunu düşünmüyoruz. Eğer bu konuda samimi olunsaydı sağlam olan Gemlik Belediyesi binası çürük raporu alınarak (Raporu verenler şuanda tutuklu) Belediye binamız yıkılmazdı. Parası Bakanlıkça yatırılmış olmasına rağmen gündüz ve gece eğitimlerinde 1300 öğrencisi bulunan hasarlı olan Endüstri Meslek Lisemiz yenilenmiş olurdu. En acısı da Belediye ile Mahale Afet Gönüllüleri (BURSA MAG-DER)  arasında Afet Risklerini azaltmak adına birlikte çalışma protokolümüz olduğu halde bugüne kadar kentsel dönüşüm ile ilgili konularda yapılan ve bizim dışımızda başka sivil toplum örgütlerinin çağrıldığı toplantılara derneğimiz davet edilmemiştir.Gerek Türkiye'nin gerekse yabancı Afet Risk uzmanlarından eğitim almış olan ekibimiz olmasına rağmen Afetler hakkında hiçbir bilimsel çalışma ve bilgisi olmayan yerlerden görüş alındığı halde derneğimizden hiçbir şekilde görüş talebinde bulunulmamıştır. Kurulduğu günden bu yana hemen hemen her gün deprem risklerini azaltmak ve halkımızda afet bilinci oluşturmak amaçlı ücretsiz eğitimler veriyoruz ve Ülkemizin çeşitli yerlerinde Afet çalışmalarında bulunduk .Sayın Yılmaz bizi sadece bir arama kurtarma ekibi olarak yada kendisine muhalefet yaptığını düşünen bir siyası parti olarak görüyor olmalı ki KHK hükmündeki kararları bizimle istişare etmekten kaçmaktadır. Kamuoyuna basın yolu ile bir kez daha ilçemizin Afet Riski taşıdığını çıkan kanunun eksikli olmasına rağmen her kesimin görüşü alınarak ortak akılla halkımızın zararına olmaktan çıkarıp yararına dönüştürülebileceği inancını taşımaktayız  . Sayın Yılmazın yapması gereken ivedilikle ulusal basında konunun yanlış anlaşıldığını söylemesi gerekir.

Yumru son olarak açıklamalarında; "Şehrin afet riski oluşturan alanlarının ve o alanlarda bulunan riskli yapıların tespitlerinin yapılıp mümkünse yerinde kentsel dönüşüm ile mümkün değilse de zemin etütleri yapışmış afet riski taşımayan başka alanlara nakledilmesi gerekir.Gemliğin taşınma işlemi (B) sınıfı ehliyeti olanların yapacağı iş değildir. Bu işlemler için ağır vasıta ehliyete ihtiyaç vardır. Ağır vasıta ehliyeti olmayan kişilerin taşınacağı dağ yolundaki ilk virajda aracı devireceği kaçınılmazdır. Bunu neden söylüyoruz elimizde şehrimizin muhtelif sokaklarına yeni yapılara verilen ruhsatlar sonucu daralan sokaklar ve fay hattı civarına yapılan binalar olduğunu gördüğümüz içindir.Bu imar ve şehircilik anlayışı ile şehri yönetenlerin yeni yerleşim alanlarına halkımızı sağlıklı bir şekilde taşıyabileceği  inancını taşımıyoruz.Afetlerle mücadele samimiyet ister. Önümüzdeki günlerde çektiğimiz fotoğrafları ve KHK ile ilgili hukuksal sakıncalarımızı  basın yolu ile Gemlik Halkı ile paylaşacağız.Sayın Yılmaza buradan bir kez daha sesleniyoruz halkımızın canını düşündüğünüzde samimi iseniz bizlere kulak tıkamak yerine doğru olanı yapıp biz ve bizim gibi sivil toplum örgüt ve odaları ile çalışırsınız" dedi..

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 05:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER