banner47

KHK Toplantısı Sonucu Ne Oldu?

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname konusunda ortaya çıkan soru işaretleri ve endişeler yapılan son toplantı ile birlikte yerini umut dolu bekleyişe bıraktı.

KHK Toplantısı Sonucu Ne Oldu?
banner3

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname konusunda ortaya çıkan soru işaretleri ve endişeler yapılan son toplantı ile birlikte yerini umut dolu bekleyişe bıraktı.

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Hamza Aygün’ün başkanlığında oluşturulan “KHK içeriğine yönelik çözüm odaklı platform” en geniş toplantısını Bütünler Düğün Salonunda gerçekleştirdi. Gemlik halkının büyük ilgi gösterdiği bilgilendirme amaçlı panelde Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın yanı sıra, Jeoloji Mühendisi Zeynep Selin Türk, Mimarlar Odası Gemlik Temsilcisi Betül Arı, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Şamil Yiğit, Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Uslu ve Kentsel Dönüşüm uzmanı Hamza Aygün konuştu. Hınca hınç dolan salonda Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, CHP Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Uğur Sertaslan, SP İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ve İyi Parti İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı’ya da söz verildi. CHP Belediye Başkan aday adayı ve ilçe eski Başkanı Mehmet Uğuir Sertaslan’nın yaşanan kaosun sorumlusu olarak Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı sorumlu tutup, istifaya davet etmesi ortamı gererken, Gemlik’in taşınması yerine, yerinde dönüşümün benimsenmesi ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek olunması sözü üzerine gerginlik yerini umut dolu bekleyişe bıraktı.

Toplantı ayrıca GemlikLife ekranlarında izleyicilere canlı olarak aktarıldı.

 

Peki bu toplantı sonuç bildirgesinden neler çıktı?

Toplantı moderatörü Bekir Bayırlı’nın açıkladığı sonuçlara göre;

-Kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm şeklinde benimsenmiştir.
-Başbakan düzeyinde veya bakanlar düzeyinde Gemlik Halkının konuştuğu şekilde bir açıklama yapılmalı ve acilen yasal düzenleme yapılmalıdır.
-Mahalli idari yönetim Gemlik’te yapılaşmanın ve planlamanın devam ettiği konusunda somut adımlar atmalıdır.
-Kentsel dönüşüm koordinasyonu oluşturulmalıdır.
-Yapılacak olan kentsel dönüşüm halkın ve bilimsel idarenin ışığında yapılmalıdır.
-Gemlik Halkının sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak eski haline gelebilmesi için KHK ile ilgili açıklamalar hükümet yetkilileri tarafından yapılmalıdır.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER