banner47

Hayvancılık İşletmelerine Hibe Kredi Desteği

Gemlik İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organize ettiği toplantının konukları Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü uzmanları Efe Beşli ve İlknur Ilgın Tezol oldu.

Hayvancılık İşletmelerine Hibe Kredi Desteği
banner3

Gemlik İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organize ettiği toplantının konukları Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü uzmanları Efe Beşli ve İlknur Ilgın Tezol oldu.

Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Hayvancılık ve Su Ürünlerini desteklemeye yönelik "Hayvancılık İşletmelerine Hibe Desteği" konusu masaya yatırıldı. Yoğun ilgi gören toplantıya Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Müvedded Atmaca'nın yanı sıra, muhtarlar, sivil toplum örgütü yöneticileri ve hayvancılık sektöründe çalışan işletme temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Hayvancılık İşletmelerinde yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe desteği verileceğini vurgulayan uzmanlar, slayt gösterimli sunum yaptılar. 1 Mart'ta başlayacak başvuruların 5 Nisan tarihine kadar devam edeceğine dikkat çeken Efe Beşli, 1 Milyon Euro'ya kadar hibe desteği kullanmanın mümkün olacağını vurguladı. Süt Hayvancılığı, Besi Hayvancılığı, Kanatlı Eti yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğunu kapsayan hibe destekli kredi için mesleki yeterlilik şartının geçerli olduğunu savunan Beşli, başvuru sahiplerinin ayrıca çiftçi kayıt sistemi ve hayvan kayıt sistemine kayıtlı olmaları gerektiğini söyledi.

TKDK Uzmanı İlknur Ilgın Tezol'da, kırsal alanda yapılacak yatırımlara yönelik verilecek olan yüzde 55 oranındaki hibe desteği konusunda bilgiler verdi. Mikro ve küçük işletmeleri kapsayan hibe desteğin, bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık, katma değerli ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenen enerji tesisleri sektörünü kapsadığını dile getiren Tezol, sıralama kriterleri konusunda da teknik bilgiler sundu. Söz konusu sektörlerde geçerli olan yüzde 55 oranındaki hibe desteğin 5 bin euro ile 500 bin euro arasındaki yatırımlar için geçerli olduğunu anlatan İlknur İlgin Tezol, "Bu hibe destekli kredi için başvuru sahibinin tarım dışı başka ekonomik geliri olmayan çiftçi veya çiftçi hane halkı üyeleri, kırsal alanda ikamet eden gerçek kişiler ve kırsal alanda kurulmuş veya faaliyet gösteren tüzel kişiler olmalıdır" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER