banner47

"Gemlik Ekonomik Yıkıma Uğramıştır"

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca KHK'yı değerlendirdi:

banner3

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Atmaca, OHAL Kapsamında hazırlanan ve 24 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl eski Başkanı Gökhan Küçük, SP İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Mehmet Atmaca, KHK ilgili maddesinde ifade edilen "Bursa ili Gemlik ilçesi deprem tehlikesi altında bulunması ve ilçe sakinlerinin hali hazırdaki yerleşim yerlerinden nakledilmesinin zorunlu bulunması sebebiyle" ifadesi Gemlik halkının ve Türkiye kamuoyunu şaşırtmıştır" dedi. Deprem tehlikesi gerekçe gösterilerek bir kentin taşınmasının bilim ile ya da akıl ile izah edilebilecek bir durum olmadığını vurgulayan Mehmet Atmaca, "Eğer ifade edilen riskler bir kentin taşınmasını gerektiriyor ise Türkiye'de bulunan ve başta İstanbul olmak üzere şehirlerin yüzde 50'sinin taşınması gerekir" diye konuştu.

696 sayılı KHK'da belirtilen sorunun çözümü için 6306 nolu kanun varken yeniden KHK çıkarmanın ve kenti taşımanın anlamı olmadığını ifade eden SP İl Başkanı Mehmet Atmaca, "Zorunlu göçe yol açacak KHK'ya hayır diyoruz. KHK ile depremin yapamayacağı kadar Gemlik yıkıma uğramıştır. Ekonomik ve psikolojik olarak tüm Gemlik perişan hale getirilmiştir. Bir takım gizli planlar uğruna on binlerce insanın ekmeğiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur. SP olarak tüm hemşehrilerimize sesleniyoruz. Gemlik kanserli bir hasta değildir, basit müdahaleler ile iyileşecek bir durumda iken kanser teşhisi konulmuş ve organlarımız kesilerek yerlerine protez nakli yapılmak istenmektedir. Gemlik'i taşımaya kimsenin gücü yetmez. Gemlik olduğu yerde kalacak ve yerinde dönüşüm olacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın "Taşınmayacak, dönüşüm olacak. Yerinde dönüşümü destekliyoruz" sözlerine de atıfta bulunan SP İl Başkanı Mehmet Atmaca, bu sözlerin inandırıcı olmadığını öne sürdü. Mehmet Atmaca, meclise önerge vererek KHK'nın değiştirilmesi gerektiğini kaydederek, "Sözlü ifadeleri dikkate almıyoruz. Yazılı ifade bekliyoruz. Zorunlu göç kabul edilemez. Gemlik ile ilgili bir karar verilecekse buna Gemlik halkı karar verir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 100 binlik Gemlik halkı 1 KHK'dan büyüktür" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER