banner47

Çavuşoğlu: "Bazı Binalar Yerinde Dönüşemeyecek"

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Gemlik Belediyesi ile birlikte projelendirdiği 224 konut 12 dükkanlı TOKİ İnşaatlarının temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Çavuşoğlu:
banner3

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Gemlik Belediyesi ile birlikte projelendirdiği 224 konut 12 dükkanlı TOKİ İnşaatlarının temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Cihatlı Mahallesi Bölgesindeki Yeni Devlet Hastanesinin yanında TOKİ tarafından yapılacak olan inşaatların temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Zekeriya Birkan ve Osman Mesten'in yanı sıra Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam'da katıldı. Protokolün yanı sıra vatandaşların da ilgi gösterdiği temel atma töreninde 696 sayılı KHK yine gündemdeki yerini korudu.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, KHK'yı taşınma diye algılayan ve ilçede gerginliğe neden olan muhalefete ve bazı basın mensuplarına yanıt verdi. "Millet başımızın tacıdır, Devlet ve Gemlik Belediyesi elini taşın altına koymuştur. KHK'da yer alan nakil kelimesi riskli binaların nakledilmesini işaret etmektedir" diye konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Gemlik'teki dönüşümü istismar edenler var. Oysa taşınma sadece riskli binalara yönelik olacaktır. Gemlik'te ticaret devam edecek, sosyal hayat devam edecek. Yapılan yeni binalar gönüllülük esasına göre maliyetine takas edilecek. Siyasetçileri sağduyulu olmaya davet ediyorum. Gemlik halkını kimse istismar etmesin. Bir kısım muhaliflerin iddia ettiği gibi bina yerinde dönüşemeyecektir. Gemlik halkının geleceğini istismar etmemeye davet ediyorum" dedi. Devletin Van depremi sonrasında bu bölgede bir yıl içinde 28 bin bina yaptığını anımsatan Hakan Çavuşoğlu, Gemlik'te de yapılacak çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını vurguladı. Gemlik'e yönelik devlet yatırımları hakkında da bilgi veren Hakan Çavuşoğlu, 100 milyon liralık yeni Devlet Hastanesi'nin açılışını önümüzdeki aylarda yapacaklarını, 140 milyon liralık yatırım olan Büyük Kumla Baraj İnşaatının da hızla devam ettiğini belirtti. Bunların yanı sıra Kumla ve Hamidiye Göletlerinin tamamlandığını, Liman Başkanlığı ve Tarım Müdürlüğü binalarının devam ettiğini, Adliye binasının da temelini yakında atacaklarını anlatan Çavuşoğlu, "Çözümler üretmeye, dev yatırımlar yapmaya ve hizmet vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'da KHK ile Gemlik'in önünün açıldığını savunarak, bina bazlı yerinde dönüşümün olacağını bir kez daha açıkladı. Buna karşın ilçenin birçok mahallesinde sosyal donatı alanı, park ve bahçe, spor tesisleri, çocuk parkları yapılacak alan olmadığını, bazı mahalle ve sokaklara ambulans, itfaiye gibi güvenlik hizmetleri verilirken zorlanıldığını hatırlatan Refik Yılmaz, muhalefete e yüklendi. "Halkın yararına yapılan kanunları, yatırımları halkı tedirgin ederek, korkutarak, yanlış lanse ederek siyaset yapılmaz" diyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesine yaptıkları 1400 konutlu mahallede de ilk anahtar teslimini Mayıs ayında gerçekleştireceklerini söyledi. Cihatlı Mahallesini okul, cami ve sağlık ocağını da belediye olarak yapacaklarını ifade eden Refik Yılmaz, TOKİ tarafından yapılacak olan 224 daire ve 12 dükkan için de TOKİ, Recep Altepe ve Alinur Aktaş'a teşekkür etti. KHK ile makilik alanlarda yaz girmeden temel atacaklarını da vurulayan Yılmaz, "Dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Gemlik'te dönüşüm başladı" dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta, bilinçli kentsel dönüşümün şart olduğunu ifade ederek, bu dönüşümde kentlerin tarihi geçmişine, ticaretine ve sosyal hayatına büyük önem verdiklerini bildirdi. Gemlik için depremsel bir sıkıntının söz konusu olduğuna dikkat çeken Alinur Aktaş, sağlıklı dönüşüm için yeni rezerv imar planlarının önünün KHK ile açıldığını sözlerine ekledi. Bursa Valisi İzzettin Küçük'te, Kuzey Anadolu Fay hattının en büyük muhataplarından birisinin Gemlik olduğunu kaydederek, "İnsan hayatının söz konusu olduğu yerde başka her şey teferruattır. Devletimiz ve Beleiyemiz elini taşın altına koyarak, deprem riskine karşı dönüşümü başlatmak için önemli bir karar almıştır. Gemliklilerin hayatından daha önemli bir şey var mı? KHK'den kimse başka bir anlam çıkarmasın" dedi. Vali İzzettin Küçük, Gemlik'in önünün de talihinin de açıldığını bildirerek, Gemlik'in değerinin 4-5 kat daha artacağını sözlerine ekledi.

İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı'nın okuduğu duanın ardından TOKİ temelleri protokol üyeleri tarafından atıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23