banner47

Gemlik'in Taşınmaması Gündeme Geldi

25 Aralık’ta yayımlanan kanun hükmünde kararname ile ilgili bilgilendirme toplantısının ikincisi yapıldı.

Gemlik'in Taşınmaması Gündeme Geldi
banner3

25 Aralık’ta yayımlanan kanun hükmünde kararname ile ilgili bilgilendirme toplantısının ikincisi yapıldı.

GTSO salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve yardımcılarının tedirginlik ve yaratılan kargaşaya açıklık getirmeye çalıştığı toplantıya Siyasi Parti başkanları, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, müteahhitler ve emlakçıların yanı sıra vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Toplantı GemlikLife ekranlarında canlı yayınla izleyicilere aktarıldı.

 

KHK ne getiriyor, ne getiriyor ilk olarak onları anlatalım diye bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in top yekün taşınmasının söz konusu olmadığına açıklık getirdi. KHK’daki yasa nakil değil dönüşümdür diye bilgilendirmesine devam eden Yılmaz, "Bir takım insanların kamuoyunda öne sürdüğü gibi depolama alanı olmayacaktır." dedi.

2006 yılında kendisi de belediye meclis üyesi iken alınan meclis kararıyla şehir içindeki iskelenin kaldırıldığını hatırlatan Yılmaz, 11 yıl önce iskele olarak yasaklama yapmışız, bugün neden liman yada depolama alanı yapalım dedi. Liman ve depolama alanı olarak hali hazırdaki serbest bölge arazilerinin tükenmesi durumunda ihtiyaç duyulacak arazinin Askeri Hara’nın mevcut arazisiyle karşılanabileceğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, burada 400 köpek ve 200 at yetiştiriciliği yapılıyor, ihtiyacımız olan at ve köpek yetiştiriciliğini Karacabey harasına kaydırarak bu araziyi gerek depolama gerekse fabrika arazisi olarak kullanabiliriz dedi. Orhangazi Caddesinde Marmarabirlik deposunun takas edilerek Milli Eğitime verildiğini ve mevcut Gazi okuluna büyük okul inşa edildiğini de hatırlatan Yılmaz, vatandaşların tedirgin olmamasını istedi.

Başkan Yılmaz’ın ardından ilk konuşmayı yapan CHP önceki dönem ilçe başkanı Mehmet Sertaslan’da Kentsel dönüşümün bilimsel bir iş olduğunu, belediye de kentsel dönüşüm birim kurularak, ilgili personelin bulundurulması gerektiğini dile getirdi. KHK’yı fırsata çevirmeliyiz diye sözlerini sürdüren Sertaslan, yeni yerleşim alanının yerinde dönüşümün sağlanması sonrasında kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Gemlik Ziraat Odası başkanı Ali Çelik’te Göç olayının önlememesi durumunda bu problemlerin devam edeceğini, Devlet olarak asıl görevlerimizden biri de insanları yerinde barındırmaya gayret etmeliyiz dedi.

MHP ilçe başkanı Mehmet Emin Özcambaz ise, bu aşama dan sonra düne değil yarına bakılması gerektiğini belirterek, Başbakan’ın Gemlik taşınıyor söylemi gibi, Gemlik taşınmıyor, Gemlik dönüşüyor şeklinde açıklama yapmasının gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi ilçe başkanı Ahmet Vakkas Yıldız’da Gemlik için çıkarılan bir kararname niye sadece Gemlik için çıkarılmıştır bunu merak ediyoruz diye sorduktan sonra, bu KHK’yı Gemlik’in yararına kullanmaya gayret etmeliyiz dedi.

Vatandaşların ve emlakçıların sorularına da yanıt veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kaygı, tereddüt ve kaos ortamı yaratılmasının Gemlik’e bir kazanç olmayacağını, ilgili bakanlıklar ile çalışmaların hızla devam ettirilerek önümüzdeki yaz başında ilk temellerin atılacağını dile getirdi.

MAG'a Söz Verilmedi Salonu Terk Ettiler

Önceki toplantıda söz almak istemesine rağmen, söz hakkı verilmeyen Bursa Mahalle Afet Gönülleri Derneği Başkanı Yusuf Yumru, tekrar söz almak istedi ama Refik Yılmaz tarafından söz hakkı verilmeyince ortam bir anda gerildi. Yumru, Türkiye'nin deprem haritasını çıkartarak, Gemlik, Türkiye'nin en riskli bölgesi ifadelerinin yanlış olduğunu ve halkı korkutarak birşey yapamazsınız, bu yaptığınız yanlıştır diyerek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte salonu terk etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28