banner47

“Kınalı Kuzular” Büyük Alkış Aldı

Gemlik Belediyesi’nin 2016 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası nedeniyle organize ettiği tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü.

“Kınalı Kuzular” Büyük Alkış Aldı
banner3

Ünlü tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Yenilmez ’in sahne aldığı, “Bir Destandır Çanakkale Kınalı Kuzular” isimli tek kişilik, tek perdelik, yarı müzikal oyun ayakta alkışlandı. Gündüz seansında Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Lise öğrencilerinin karşısına çıkan Ahmet Yenilmez, gece matinesinde de Gemlikliler ile bir araya geldi.

Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde kendi yazıp, kendi oynadığı Kınalı Kuzular ismini verdiği tek kişilik drama ile sahne alan Ahmet Yenilmez, diyalogları, güçlü metinleri, jest, mimik ve anlatımı ile Gemliklileri hem düşündürdü, hem de hüzünlendirdi. Çanakkale Savışı gerçeğini, yarı müzikal oyunu ile sahneye koyan Ahmet Yenilmez ayakta alkışlandı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve salonu tıka basa dolduran Gemliklilerin de izlediği tek perdelik bir saat süren oyun büyük beğeni topladı.

Oyun sonrasında ünlü sanatçıya teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Milli Türk Talebe Birliği Bursa İl Başkanı Samet Enes Öztürk ile birlikte sanatçıya çiçek takdim etti. Ünlü sanatçı Gemlik’te gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çiçeği asker annesi, babası veya kardeşine takdim etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine ağabeyi Serhat Aydın’ın Amasya’da vatani görevini yaptığını belirten, üniversite öğrencisi Güleser Aydın sahneye davet edildi. Güleser Aydın’a, “Bu çiçeği ağabeyinin yatağına bırak, izne veya tezkereye geldiğinde, ona bu çiçeği göstererek, bu çiçek sana 101 yıl önce Çanakkale’de şehit olan atalarımızın hediyesi, de” diye konuşan Ahmet Yenilmez, seyirciden bir kez daha büyük alkış aldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28