banner47

Umurbey’in Çehresi Değişecek

Gemlik Belediyesi tarafından kamulaştırılan 5 binanın sonuncusu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle yıkıldı.

Umurbey’in Çehresi Değişecek
banner3

Umurbey Mahallesi Meydan çalışması kapsamında yapılan yıkım töreninde konuşan Recep Altepe, “Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Doğum yeri olan tarihi Umurbey Mahallemizin çehresi değişiyor” diye konuştu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra Belediye Meclis üyelerinin de yer aldığı Umurbey Meydan Projesi Kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarında, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,Celal Bayar Anıt Mezar çevresi, Umurbey Camii ve meydan yapılacak bölgede inceleme çalışmaları yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Umurbey’de onlarca yıl gerçekleşmeyen projeler gerçekleşiyor. Tarihi eserlere sahip çıkılıyor. Alt yapısı bizimle birlikte yenileniyor. Spor Tesisleri kazandırılıyor. Umurbey’in baştan aşağıya çehresi değişiyor” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, 600 yıllık tarihi mahalleye değer katacak projelerin ardı ardına gerçekleştiğini vurguladı. Umurbey Mahallesinin turizmden pay alması için hedef büyüttüklerini açıklayan Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yıllardır yapılmayan ve ihmal edilen projelerin yaşama geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Umurbey Meydanına cepheli evlerle ilgili projenin de Bursa Büyükşehir belediyesi ile birlikte yapıldığını anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunun da önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini müjdeledi.

Umurbey Mahalle Muhtarı Mustafa Duran’da, mahallenin marka değerini yükseltecek meydan projesi ve alt yapı çalışmaları başta olmak üzere, spor tesisi çalışmaları adına Recep Altepe ve Refik Yılmaz’a teşekkür etti. Kamulaştırılan 5 binadan sonuncusu, açıklamaların ardından Belediye ekiplerince yıkıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER