banner47

İşkur'dan Hükümlülere İş Desteği

İŞKUR Şube Müdürlüğü, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Gemlik Halk Eğitim Merkezi arasında kurs protokolü imzalandı.

İşkur'dan Hükümlülere İş Desteği
banner3

İŞKUR Şube Müdürlüğü, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Gemlik Halk Eğitim Merkezi arasında kurs protokolü imzalandı.

Gemlik İŞKUR, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Gemlik Halk Eğitim Merkezi işbirliği kapsamında ev tipi sofralık zeytin işleme elemanı ve düz dikiş, mesleklerinde iki kurs protokolü imzalanarak hükümlülerin meslek öğrenmelerinin önü açıldı.

İŞKUR Gemlik Hizmet Merkez Müdürü Ünver Ünver, 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milli Seferberlik yılı ilan ettiklerini bu kapsamda 2018 yılının da artı 2 istihdam parolasıyla startını verdiklerini belirterek 2018 yılında yeni gelen teşviklerin tanıtımının ilgili kanunun Resmi Gazetede yayınlanmasıyla harekete geçeceklerini belirtti.

Zeytin başkenti olan Gemlik’te zeytinle alakalı kursa öncülük etmekten mutlu olduklarını söyleyen Ünver, düz dikiş ( makineci) kursu ile de tekstil piyasasında yaşanan işçi açığını kapatmayı amaçladıklarını ifade etti. Her iki kursla toplamda 50 hükümlüye meslek kazandırma yanında, hükümlülere 20 TL'de cep harçlığı vereceklerini ve kurs süresince Genel Sağlık Sigortalarının İŞKUR tarafından ödeneceğini kursun iş yaşamına katılımda dezavantajlı gruplardan olan hükümlülerin faydasına olacağını belirtti.

 

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Torun'da; "Kurumumuzca zaten yapılmakta olan hükümlü ıslahını İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi kurumlarımızında katkılarıyla güçlendiriyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Salih Aktaş; "Biz kurumumuz olarak bu ve benzeri projelerde elimizden gelen desteği vermeye hazırız, güzel bir proje, güzel bir eğitim programı olacak." şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER