banner47

Hz. Ebubekir Mescidinin Temeli Dualarla Atıldı

Gemlik Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 12. Cami olan Hz. Ebubekir Mescidinin temeli düzenlenen törenle ve dualarla atıldı.

Hz. Ebubekir Mescidinin Temeli Dualarla Atıldı
banner3

Gemlik Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 12. Cami olan Hz. Ebubekir Mescidinin temeli düzenlenen törenle ve dualarla atıldı.

Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Cevdet Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi arasında kalan arsaya yapılacak olan Hz. Ebubekir Mescidi Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezli’nin yanı sıra, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, daire müdür ve amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Belediye Meclis üyeleri de temel atma töreninde hazır bulundular.

Törenin açış konuşmasını yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçenin kaderinin ve çehresinin değiştiğini vurgulayarak, yapılan büyük yatırımlardan örnekler verdi. Terme Kaplıca Tesislerinin de önümüzdeki günlerde projelendirileceğini vurgulayan Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak ilçeye 7 okul kazandırdıklarını ve 12. Camiinin temelini attıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde yeni sağlık ocaklarının da temellerini atıp, açılışlarını yapacaklarını ifade eden Yılmaz, 16 Nisan referandumu konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. “Yasalar çağın gereklerini yerine getirmek zorundadır. Çağa ayak uyduran yasalarla istikrar devam edebilir. Anayasalar da böyledirler. 16 Nisan tarihinde yüzde 60’ın üzerinde “Evet” ile ülkemizin önünü açacağız. İstikrar olmayınca bu yatırımlar olmaz. İstikrar ve ekonomimizi bozmak, büyük Türkiye yolunda atılan adımları bozmak isteyenler var. Bu hainleri 15 Temmuz’da gördük. 15 Temmuz’daki gibi feraset ve cesaret ile bunlara fırsat vermeyeceğiz. 16 Nisan referandumu 15 Temmuz’un devamıdır” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 4 halifenin isminin Gemlik’te yaşayacağını anımsatarak, Hz. Ömer, Hz. Ali mescitlerinin ardından Hz. Ebubekir Mescidinin de temelini atmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Refik Yılmaz, Hz. Osman Mescidi temelinin de atılacağını sözlerine ekledi.

 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’de, Gemlik Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 7 okul ve 12 camiinin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkma bakımından oldukça anlamlı olduğunu bildirdi. Gemlik’e yönelik yatırımları açıklayan Recep Altepe, “Güçlü Bursa ve Güçlü Gemlik ile Güçlü Türkiye’yi oluşturacağız. Tüm mahallelerimize yakışır tesislerin temellerini atmaya devam edeceğiz” dedi. Müftü Yardımcısı Muharrem Dutar’ın Kuran Tilaveti ve duaları sonrasında protokol üyeleri birlikte butona basarak ilk harcı koydular.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28