banner47

Sanal Bağımlılık Masaya Yatırıldı

Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesi’nin Bursa İl Kamu Hastaneleri Birliği ile birlikte organize ettiği, “Sanal Bağımlılık Konferansı” yoğun ilgi gördü.

Sanal Bağımlılık Masaya Yatırıldı
banner3

Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesi’nin Bursa İl Kamu Hastaneleri Birliği ile birlikte organize ettiği, “Sanal Bağımlılık Konferansı” yoğun ilgi gördü. Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde organize edilen konferansta, Psikiyatr Uzmanı Doç. Dr. Ömer Şenormancı konuştu. Sanal Bağımlılığın her yönüyle ele alındığı konferansı, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şahmeran Çelenkoğlu ve Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’de izledi.

Dünya ve Türkiye üzerinde baş gösteren Sanal Bağımlılığı, kamu spotlarını yansıtan video gösterimleri, çizgi filmler ve slayt gösterimlerle renklendiren Psikiyatr Uzmanı Doç. Dr. Ömer Şenormancı, İnternet’in etkili ve amacına uygun kullanılmadığı için gelişimi körelttiğini vurguladı. Dünyadaki tüm teknolojik gelişimlerin olduğu gibi İnternet’in de 1969 yılında ABD Savunma Bakanlığınca kurulduğunu ifade eden Şenormancı, savaş ve savunma amaçlı kurulan İnternet’in bağımlılık sebeplerinden ilk sırayı, uyaran-yanıt ilişkisine odaklı bağımlılık merkezini uyaran çok sayıda materyalin yer alması olarak gösterdi. İnsanlarla ikili ilişkilerde kod ve şifreleri çözmenin zor olduğunu buna karşın sanal dünyada bunun çok daha kolay olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ömer Şenormancı, gençlere yönelik olarak da, “İnterneti etkili ve amacına uygun olarak kullanın. Psikolojik bağlamda da gerçek hayatta ne iseniz, orada da o olun. Aksi halde her türlü bağımlılıkta olduğu gibi internet bağımlılığı da bir hastalıktır” dedi.

Sanal Bağımlılık ölçütleri, korunmanın yolları konusunda da bilgiler veren Doç. Dr. Ömer Şenormancı, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Şenormancı’ya konferansın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı tarafından çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 06:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28