banner47

Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik?

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikleri kapsamında ilçeye davet ettiği Başbakanlık Baş müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik?” konulu konferanslar dizisi verdi.

Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik?
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikleri kapsamında ilçeye davet ettiği Başbakanlık Baş müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik?” konulu konferanslar dizisi verdi.

Celal Bayar Anadolu Lisesi, Gemport Anadolu Gemlik Lisesi ve Birlik Vakfında gençlerle bir araya gelen Doç. Dr. Kudret Bülbül, iş garantili, başarı formülleri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbakanlık Baş Müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Güvenilen, kendisinden endişe edilmeyen, Öğrenmeye açık, ben bilirimci olmayan, Çalışkan, Donanımlı, Uyumlu, Dirayetli ve Rekabetçi olmanın” gençleri mutlaka bir yerlere taşıyacağını vurguladı. Gençleri okumaya teşvik edici açıklamalarda bulunan Kudret Bülbül, vecizeler, özlü sözler, beyitler ve ayetler ile konuşmasını renklendirdi.

İdealist ve Realist olan gençlerimizin sayısının çok olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Başbakanlık Baş Müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül, “İdealist, hayalleri var, Realist planları, projeleri ve hedefleri var. Ama hepsinin içinde pişman olanlar var. Yanlış hedefler koyanlar, o hedeflere ulaşsalar bile pişman olurlar. Dünyadan kopmuş, yılgın ve hedefsiz kalmış gençlerimiz de çok bizim” dedi. İdeal ve kariyer sahibi bir gençlik istediklerine dikkat çeken Doç. Dr. Kudret Bülbül, Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik? Konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Günümüzde Tayvan’da, Tayland’da meydana gelen kuş gribi vakaların, Türkiye’deki gençleri de hiçbir yetkileri ve sorumlulukları olmamasına rağmen etkilediğini belirten Bülbül, “Küreselleşme denilen şey budur. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Siz gençlerin arasında da yolları küresel alanlara düşecek olanlar var. Sizlerden bir çoğunun yolu, New York’tan, Paris’ten, Addis Ababa’dan, Mekke ve Medine’den, Bakü, Bosna, Moskova ve Münih’ten geçecek. Bu nedenle küresel çağın gereklerine uygun eğitim ve öğretim görmeniz şart. Bilişim, iletişim, teknoloji ve sivil toplum örgütleri çağında yaşıyoruz. Buna göre donanımlı olmalıyız. Sizlerin ilgisi, bilgisi, donanımı olmazsa istediğiniz yerlere gelmeniz de boşa gider. Dünyada, geleceğini arayan bir gençlik söz konusudur. Bu kendi kimliğinden ve kültüründen koparak olmaz. Günümüzde dünya sorunlarını çözmeye aday medeniyet, bizim medeniyetimizdir. Mazlumların, adil yönetimin, dünya sorunlarına çözüm üretmenin tarihi birikimine, deneyimine ve donanımına bizler sahibiz. Bunu çağın gerektirdiği, bilgi, birikim, okuma, çalışkanlık, güvenilir olma, dirayetli olma ile pekiştirmeliyiz” diye konuştu.

Türkiye Medeniyetleri ve tarihi konusunda verdiği bilgileri, öğrenim hayatındaki anılarıyla pekiştiren Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Gemport Gemlik Anadolu Lisesindeki konferansları büyük ilgi gördü. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Doç. Dr. Kudret Bülbül’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Birlik Vakfı’nın Gemlik Belediyesi ile birlikte organize ettiği söyleşiye de katılan Başbakanlık Baş Müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül, başta Ak Parti kapatılma süreci olmak üzere, yakın siyasi tarihimizle ilgili önemli bilgiler sundu. Vesayetçi rejime karşı yapılan atılımları bir kez daha masaya yatıran Kudret Bülbül, 16 Nisan Anayasa Referandumu konusunda da önemli bilgiler vererek, 16 Nisan’da yüzde 60’ın üzerinde “Evet” oyunun hedeflendiğini ve Anayasa değişikliğiyle birlikte başbakanlık yetkilerinin de Cumhurbaşkanına geçeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 06:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28